Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), kadınların sosyal yaşama katılımlarını artırmak ve mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla yıl boyunca çeşitli kurslar düzenledi.

ADEM bünyesinde dikiş, el nakışı, kuaförlük ve çocuklar için oyun odası gibi alanlarda düzenlenen kurslardan 83 kadın kursiyer faydalandı. SODAM’da ise okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim, mefruşat, akıl ve zeka oyunları ile kuaförlük gibi alanlarda açılan kurslara toplam 115 kursiyer katılım sağladı.

Yalova Sosyal Dayanisma Yardimlasma Vakif Adem Sodam Kursiyer Sergi (7)

Yıl boyunca emek ve özveriyle hazırlanan ürünler, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın öncülüğünde, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir sergiyle kamuoyuna sunuldu. Ziyaretçiler, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini yakından görme fırsatı buldu.

Sergide birlikte üretmenin, öğrenmenin ve paylaşmanın mutluluğu vurgulanırken, kursiyerler destek ve teşvikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. SYDV yetkilileri ise kadınların güçlenmesine yönelik bu tür projelere kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

Yalova Sosyal Dayanisma Yardimlasma Vakif Adem Sodam Kursiyer Sergi (8)

Yalova EKOFEST 3 Başlıyor Yalova EKOFEST 3 Başlıyor

Yalova Sosyal Dayanisma Yardimlasma Vakif Adem Sodam Kursiyer Sergi (2)

Yalova Sosyal Dayanisma Yardimlasma Vakif Adem Sodam Kursiyer Sergi (3)

Yalova Sosyal Dayanisma Yardimlasma Vakif Adem Sodam Kursiyer Sergi (5)

Kaynak: Haber Merkezi