İyi Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden sonra izlenen stratejiler ve oy alamadıkları seçmen grubundan oy alabilmek için yaptıkları çalışmalar hakkında Yalova Gazetesine bilgi verdi.

Seçmenleri Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz? Biliyorsunuz Sayın Sinan Oğan’ın aldığı bir oy var. Sayın Muharrem İnce’nin aldığı bir oy var çekilmesine rağmen. Ak Parti’den belli insanlar var. Bu insanları ikna etmek için neler yapıyorsunuz sahada?

Osman Kendir: Öncelikle şöyle söyleyeyim. 14 Mayıs seçimlerinde bir virgül koyduk. Genel Başkanımız da 6 Partinin Genel Başkanı da dedi ki maç 0-0. Bu işin ikinci yarısı var. 28 Mayısa kaldı. Anlatmamız özellikle üzerinde durmamız gerek konular olduğunu, inanlara kendimiz anlatmamız gerektiğini hissettik. Bununla ilgili de sahada, birebir, ailelere ulaşarak, kanaat önderlerine ulaşarak belli bir programda çalışma üretiyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bize oy vermeyen, bir şekilde bizi tercih etmeyen insanlara verdikleri oya saygı duyarak, bunun nedenleriyle birlikte onların aslında düşüncelerinin olmasına rağmen bizim böyle düşünmediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Belli bir kesimin elinde milliyetçilik mezurası var. İşte sen kaç milliyetçisin, ben kaç santim milliyetçiyim. Biz kimsenin elinde bizim milliyetçiliğimizi ölçecek bir alet olduğunu düşünmüyorum. Bu memleketin, bu milletin evlatlarıyız. Bizden Yalova’nın… Kendim olarak söyleyeyim. Yalova’nın Kadıköy’ünde doğmuş bir çocuktan terörist çıkmaz. Bunu Yalovalı yemez. Benim arkadaşlarım, bizim partimizin kuruluşu belli. Partiyi kuran insanların nereden geldikleri belli. Onun için de milliyetçilik düzenin de eksenin de sıkıştırılmayı da doğru bulmuyorum. Biz şunu söyledik; 85 milyon insanın helal oylarına talibiz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseye de ocu bucu demeden… Zaten bir parmak sallayan bir düzen var. Biz aslında en başından beri ona karşıyız. Anlatıyoruz kendimizi, anlatmamız gerektiği 1. Tur oylama sonuçlarından ortaya çıktı zaten. Daha iyi ifade etmemi gerekiyor. 13. Cumhurbaşkanımızın yeterli olduğunu düşünüyoruz, adayımızın. Adayımız hem liyakatli, hem dürüst, hem kucaklayıcı olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da algıya yenilmeden insanlara doğruyu göstermemiz gerektiğini ve onların düşüncelerine saygılı olmamız gerektiğini en başında… Biz milletimizin verdiği her türlü karara saygılıyız. Ama biz işimize bismillah diyerek başlarız ve Cumhuriyetin ilkeleriyle Atatürk’ün kurduğu kuruluş ilkelerine de sağdık kalarak hareket ederiz. Bu anlamda da ne kimse bizim dinimizi, milliyetçiliğimizi ne de herhangi bir nereden geldiğimizi sorgulayacak durumda olmadığını düşünüyorum. Zaten biz bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Herkesin fikrine saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da halkla irtibat içerisindeyiz. Elbette ki bir takım eksikliklerimiz olmuştur. Çıkan sandık sonuçlarını da doğru değerlendirmek gerekir. Kendi açımızdan da değerlendiriyoruz. Maçın ikinci yarısı… Maç 90 dakika. Başladı, 28’inde de sonuçlanacak. Sandıklara da aynı şekilde aynı ciddiyette yaklaşıyoruz. 6 partinin il başkanları olarak her gün toplanıyoruz. Bir çalışma programı belirliyoruz. Bu program dâhilinde de insanlara ulaşmaya çalışıyoruz.

MUHABİR : Göktuğ Doğukan Yüksel

KAMERA : Rümeysa Şahin

Editör: Rümeysa Şahin