Hafta sonunda Kocaeli’nde ve Bursa’da yapılan satranç turnuvalarında Yalovalı sporcular rüzgar gibi esti. Kocaeli Barosu’nun düzenlediği Türkiye Satranç Federasyonu’nun desteklediği  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, 22-23 Nisan tarihlerinde Kocaeli’nde yapıldı.
Hasan Gemici  Spor Salonunda 552  minik sporcunun mücadele ettiği bu turnuvada Yalovalı sporculardan 7 yaş bayanlarda Ecrin Avcı, ikincilik kürsüsüne çıkarken, 8 yaş bayanlarda ise Emine Zeynep Duran, ikincilik sevinci yaşadı. 10 yaş bayanlarda da Hatice Kübra Kalendar, ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyespor 18. Açık Satranç Turnuvası 21-23 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlendi. 6 tur sürecek olan turnuva 3 kategoride gerçekleşecek, A ve B kategorileri ELO, tüm kategoriler UKD hesaplarına dahil oldu. Yalovalı sporcular ise bu turnuvada 3 madalya kazandı. Arda Yusuf Yalçın 12 yaş altında ve  10 yaş altında da  ikincilik elde etti.A kategorisinde Gülce Nehir Kara, en iyi bayan sporcu olma başarısı gösterdi.

Editör: TE Bilişim