Yalova’da kurulduğu 1984 yılından bu yana kültür ve sanatın gelişmesine önemli katkı sunan Yalova Musiki Derneği, şehir dışında katıldığı etkinliklerle de Yalova’nın gururu oluyor. Kurulduğu yıllarda  İstanbul, İzmit ve son olarak Bursa’dan getirdiği hocalarla çalışmalarını sürdüren Yalova Musiki Derneği,  20 yıl sonra başka şehirlere hoca göndererek koro çalışmalarına katkı sunuyor.
 Bursa Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği Korosu’nun 5 Nisan’da Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirdiği konserde şef olarak görev yapan Yalova Musiki Derneği Başkanı Ömer Faruk Öskan, “Nerden nereye Bursa gibi Türk Müziğinin beşiği olmuş bir ilde faaliyet yürüten köklü bir derneğin korosunun başında Yalova’nın yetiştirdiği bir şef olarak bulunmanın gururunu yaşadım” diye duygularını dile getirdi.
Bursa Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği Korosu’nun Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserini Yalova Musiki Derneği Başkanı Ömer Faruk Öskan şef olarak yönetti. Yalova’nın yetiştirdiği bir şef olarak başka bir ilde Yalova’yı temsil etmenin gururunu yaşadığını belirten Öskan, şunları söyledi: “20 sene koromuza başka şehirlerden hoca getiriyorduk. Şimdi Yalova, başka şehirlere hoca gönderecek gelişmeleri gösterdi.Yalova Musiki Derneği ve şahsım adına onur duydum.  İstanbul Göztepe Vakıfbank Emeklileri korosu, Çanakkale Seramik Çan Musiki Derneği koro çalışması ve halen devam eden Kaytazdere  Musıki Derneği koro çalışmaları Yalova dışında sürdürdüğüm çalışmalarım oldu. Şimdi de Bursa Türk Sanat Müziği Sevenleri Derneği çalışmaları ile çalışmalarımız çeşitlenmiş oldu.Her koro çalışması kişisel gelişimime farklı katkılar sunduğu için sanat yaşamıma faydalı olmaktadır.Bursa sanat yönünden çok zengin bir şehir, çok büyük sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaktadır. Büyükşehir olmanın ve nüfus yönünden milyonla ifade edilen bir kentin insan varlığı göz önünde tutulursa normal gibi gözüken bu durum aslında Bursa ilinin tarihsel özelliğinden kaynaklanan bir durumdur. Bursa’dan çıkmış sanatçıları yazmaya kalkın sayfalar dolusu yazı yazmanız gerekecektir. Bilhassa Türk Müziğinin çok önemli isimleri bu şehirden çıkmıştır. Yalova Musiki Derneği’nin 18 yıl hocalığını sürdüren Erdinç  Çelikkol da Bursa’nın yetiştirdiği bir müzik adamıdır. Uzun yıllardır çalışmaktan gurur duyduğum hocamızla 19 Nisan 2017 günü Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde vereceğimiz konserde beraber olacağız. Kendisi de Bursa’daki konserde konuk olarak yer almış ve Yalova hakkında çok güzel sözler dile getirmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim