Yalova Yunus Emre Anadolu Derneği, 2 hafta önce Yalova Uğur Mumcu Kültür Merkezinin önünde açıkları stant da depremzedeler için yardım toplamaya devam ediyor.

Dernek Başkanı Fikret Demir, açtıkları standın iznini 21 Mart itibariyle Valilikten aldıklarını, ancak kötü hava şartları sebebiyle yaklaşık 2 haftadır aktif olarak yardım toplayabildiklerini söyledi. Demir, “ Hedefimiz toplam 200 bin lira toplamak ancak bugün itibariyle yaklaşık 80 bin lira toplayabildik. Ramazan ayındayız ve kötü hava şartları sebebiyle şu ana kadar istediğimiz rakama ulaşamadık ancak Mayıs ayının 4’üne kadar yardım toplamak için yasal iznimiz var. Yalova halkının katkılarıyla depremzedeler için gerekli malzemeleri götürmeyi hedefliyoruz” dedi. Demir, “ Yalova’daki diğer STK’lardan Yalova Değişim Platformu ve Yalova Doğu ve Güneydoğu İş İnsanları Derneği ile koordineli çalışıyoruz, mesela biz kahvaltılık, kuru gıda ve çocuk kıyafetleri götürüyoruz. Muazzam bir dayanışma var ancak toplumu biraz daha hassasiyete davet ediyorum’ şeklinde konuştu.

“Yaklaşık 42-43 Üyemiz Var”

Kendisi ve kurduğu dernek hakkında bilgiler veren Demir, 1989 yılında Yalova’ya geldiğini, burada evlenip çocuk sahibi olduğunu ve çeşitli STK’lar da başkanlık yaptığını söyledi. Demir, “Yunus Emre Anadolu Derneğini yaklaşık bir buçuk yıl önce kurduk, şu an toplam 42-43 üyemiz var. Bunların içinde sağlıkçı, eğitimci, iş insanı, avukat ve işçi emekçileri var. Bu sevgi zincirini büyüterek daha farklı sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istiyoruz” diyerek görüşlerini ifade etti.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Vakfı5Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Vakfı4Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Vakfı

Editör: Rümeysa Şahin