Yalova'nın Çınarcık ilçesi, Şenköy Köyü hudutları içerisinde köyün en hâkim tepesinde bulunan ve halk arasında 'Yaren Baba' olarak bilinen Osmanlı dönemi fetih şehitlerinden Sultan Mahmut Efendi’nin Kadri’nin (Türbe) bulunduğu yer, günümüz şartlarına ve şehidin manevi şahsiyetine uygun olarak Yalova İl Özel İdaresi tarafından yenilendi.

12.11.2016 tarih ve 29688 sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanan şehitlik yönetmeliğine göre, Şehit mezarlarının inşa bakım ve onarım iş ve işlemlerinin yönetilmesi İl Özel İdarelerine verilmişti. İnşa edildiği günden bu yana doğal etkenler nedeniyle artık iyice yıpranan ve bakımsız kalan türbeyi maneviyatına uygun hale getirmek amacıyla İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 240 bin TL maliyet ile yenilenerek modern görünümüne kavuştu.

Şenköy muhtarlığı tarafından düzenlenen Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün dua ettiği programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova AK Parti 1. sıra Milletvekili adayı Ahmet Büyükgümüş, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve meclis üyeleri, Genel Sekreter Ümit Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Yaren Baba Türbesi Yenilendi (2)Yaren Baba Türbesi Yenilendi (7)Yaren Baba Türbesi Yenilendi (11)Yaren Baba Türbesi Yenilendi (5)Yaren Baba Türbesi Yenilendi (3)Yaren Baba Türbesi Yenilendi (4)Yaren Baba Türbesi Yenilendi (1)

Editör: Rümeysa Şahin