2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 14 farklı kategoride yapılan değerlendirmeler sonucu başarı kaydeden okullara ödüllerin takdim edildiği törene Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Milletvekilleri Meliha Akyol ve Tahsin Becan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve il protokolü katıldı. Törende Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da, "Birlikte Başaranlar" kategorisinde Gaziosmanpaşa İlkokulu ve Sevim Göğez Ortaokuluna ödülünü vererek başarı kaydeden tüm kurumları kutladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında uygulamaya konulan YEGES ile ilgili Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Ödül Kategoriler okul yöneticilerine takdim edildi. Hilton Garden Inn Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen programa ev sahibi olarak Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Milletvekilleri Meliha Akyol ve Tahsin Becan, YAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Belediye Başkan yardımcısı Naim Ardıç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kurum ve başta olmak üzere eğitimciler katıldı.

ÖDÜL ALAN OKULLAR

Bilime İz Bırakanlar dalında; Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu.

Motivasyon ödülü: Termal Fen Lisesi.

Başımıza İcat Çıkaranlar dalında; Çınarcık Mustafa Kemal Mesleki Anadolu Teknik Lisesi.

Motivasyon ödülü: Çınarcık Hüda verdi Aydın Ortaokulu.

Okumaya Doyamayanlar dalında;

Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi.

Motivasyon ödülü: 700. Osmangazi İlkokulu.

Yüreğimize Dokunanlar dalında; Yalova Güzel Sanatkarlar Lisesi.

Birlikte Başaranlar dalında; Gazi Osman Paşa İlkokulu

Motivasyon ödülü: Sevim Göğez Ortaokulu.

Eğitimde Fırsatları Arttıranlar dalında; Esenköy Adnan Kaptan Ortaokulu.

Motivasyon ödülü: Atatürk İlkokulu.

Meslekte Ustalaşanlar dalında; Şehit Sercan Yazar Anadolu Meslek Lisesi,

Standardı Yakalayanlar dalında; Şehit Muhammed İslam Altuğ Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Şampiyonluğu Elden Bırakmayanlar dalında; Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi.

Kültür ve Sanatta Parlayanlar dalında; Çınarcık Atatürk Anadolu Lisesi.

Motivasyon ödülü: Piyalepașa Ortaokulu

Uluslararası Eğitim Elçileri dalında; Çınarcık İmam Hatip Lisesi.

Sürdürülebilir Çevreciler dalında; Armutlu Avukat Necati Toker İlkokulu.

Kana Can katanlar dalında; 19 Temmuz ilkokulu.

Motivasyon ödülü: Samanlı Rabia Sevencan ilkokulu

Usta Eller dalında; Şaban Temuge Anadolu Meslek Lisesi,

Motivasyon ödülü: Altınova Tersaneciler Girişimciler Anadolu Meslek Lisesi,

Yılın Lisesi: Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi.

Çiftlikköy Belediyesi’nin Gitar Kurslarına Büyük İlgi Çiftlikköy Belediyesi’nin Gitar Kurslarına Büyük İlgi

Yılın Ortaokulu: Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu.

Yılın ilkokulu: Gazi Osman Paşa ilkokulu.

Yılın Anaokulu: Aydede Anaokulu.

Yılın Özel Eğitim Okulu: Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim Okulu.

‘Daha İleriye, En İyiye’

2023-2024 eğitim öğretim yılının başında uygulamaya konulan YEGES ile ilgili olarak, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak" mesajıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve bakanlık politikalarını bir hiza taşı kabul ederek Yalova'da ve okullarda yeni bir vizyon oluşturmak hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Akmeşe, bu strateji geliştirilirken paydaşlardan ve uygulayıcılardan da görüş aldıklarını ifade etti. Akmeşe, “YEGES'le Yalova'daki okullarda akademik ve proje tabanlı çalışmalar ile toplum hizmeti çalışmalarıyla elde edilen verilerin değerlendirilmesi, ilerleyen süreçte öğrenci, öğretmen, okul ve kurumların ve nihayetinde Yalova'nın her boyutuyla gelişmesi, üst sıralarda yer alarak iyi örnekler içinde gösterilmesi amaçlanıyor. Böylece kurumlardaki kalitenin artırılmasına yönelik çok yönlü ve bütüncül bir çalışma yapılmasının sağlanması da bu stratejinin hedefi olarak yer alıyor. Yalova'da eğitim öğretimi "Daha ileriye, en iyiye!" taşımanın öncelik olduğunu belirten Akmeşe, bu süreçte okullar arasında bir kıyaslama yahut rekabet ortamı oluşturulmadan okulların ve paydaşların birbirini desteklediği ve geliştirdiği bir eğitim ekosistemi oluşturmak istediklerinin de altını çiziyor. Burada okul yöneticileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler, paydaş kişi ve kurumlar arasında etkileşimi sağlayacak bir ağdan söz ediliyor. Böylece bu ağın tüm üyeleri eğitime dair ne varsa bu içeriklerle hem birbirlerini hem de kurumlarını besleme fırsatı buluyor. Paydaş katılımının ziyadesiyle önemsendiği YEGES ile sadece okul içerisinde değil, okul dışında da proje fikirlerin paydaş katılımıyla kurgulanması destekleniyor. Yerel projelerden TÜBİTAK ve TEKNOFEST'e, müze ziyaretlerinden kan bağışı kampanyalarına kadar birçok alandaki çalışmaları destekleyen YEGES ile öğrenciler de hem organizasyon hem uygulama sürecinde aktif rol alıyor” dedi. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'nin açıklamalarına göre; kurumsal yapının güçlenmesini de sağlayacak olan bu strateji ile uzun vadede öğrenme ve öğretme süreçlerinin yeniden yapılandırılması ve kazanımların kalıcı hâle gelmesinin sağlanması da bekleniyor.

Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (8)Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (5)Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (6)Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (7)Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (3)Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (4)Yalova Mem Yeges Odul Toren Kazanan Okul (1)

Editör: Arda Yavuz