Yalova İl Özel İdaresi tarafından Termal ’in Yenimahalle Köyü’nde Köy Konağı ve diğer yatırımların açılış töreni yapıldı. Açılışa, Yalova Valisi Muammer Erol, Ak Parti Yalova Milletvekili Adayları Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Namık Öz, Memleket Partisi Milletvekili Adayları Ertan Şener ve Fatih Elönü, Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk katıldı.

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz konuşma gerçekleştirdi.

“Kırsal alanda yaşam kalitemizi yükselmeye yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz”

Bugün Termal ilçemize yeni değerlerimizi kazandırmanın mutluluğu ile sizlerle bir aradayız. Özel İdare olarak muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile el ele vererek kırsal alanda yaşam kalitelerimizi yükseltmeye yönelik köy konağı projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Köy Konakları; mahalle kültürümüzün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ilişkilerinin devam etmesi, vatandaşlarımızın cenaze, düğün, toplantı gibi çeşitli cemiyet ve faaliyetlerine, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçladığımız projelerimizdir. 2019 yılından bu yana yenilediğimiz 5. Köy binamıza bu yıl Kapaklı ve Selimiye köylerimizi de eklemeyi planlıyoruz. Projelerini tamamladığımız köy binalarımızın ihalelerini gerçekleştireceğiz. Az sonra açılışını gerçekleştireceğimiz toplam 675 m² alana sahip köy konağımızda zemin katta Kuran Kursu, Muhtarlık Odası, Köy Kahvesi, birinci katta ise Kuran Kursları, El Sanatları Odası, Spor Kulübü Odası ve Balkon Terası yer almaktadır. Ayrıca zemin katta mutfağı içerisinde yer alan yemekhane bulunmaktadır. Köy konağımızın yanı sıra köyümüze yarışır bir köy meydanı ve çevre düzenlemesi projesi de hayata geçirdik. 650 m² alanda aydınlatma, çevre duvarı, korkuluk ve beton zemin iyileştirmesi gerçekleştirdik. Kullanım açısından tehlike arz eden bozuk olan yolumuzu ıslah ederek 1400 m² parke taş yolu halkımızın kullanımına sunduk. Son 1 yılda Yenimahalle köyümüze yaklaşık 7 milyon liralık köy konağı, 700 bin liralık çevre düzenlemesi, 1 milyon 00 bin liralık alt yapı çalışması toplamda 9 milyonluk yatırımı Yenimahalle köyümüzün hizmetine sunduk.  Vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz projelerde Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen Birim Müdürlerime ve çalışma arkadaşlarıma, İl Genel Meclis başkanımız ve meclis üyelerine, teşekkür ediyor, projelerimizin Yenimahalle Köyümüze ve Yalova’mıza hayırlı olmasını dileyerek saygılar sunuyorum” şekline konuştu.

Açılış için İlyas Yılmaztürk sahneye çıkıp dualar etti. Törene katılan Yalova Valisi ve siyasal parti temsilcileri beraber kurdele kesip açılışı gerçekleştirdi. Tören sonrası yemek dağıtıldı, siyasetçiler ve vatandaşlar beraber yemek yedi ve sohbet etti.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yenimahalle Köy Konağı7Yenimahalle Köy Konağı5Yenimahalle Köy Konağı6Yenimahalle Köy Konağı2Yenimahalle Köy Konağı3Yenimahalle Köy KonağıYenimahalle Köy Konağı1

Editör: Rümeysa Şahin