Son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle özellikle yaz ayları ülkemizin birçok yerinde su sıkıntısı yaşanmaya başladı. Özellikle kış ve bahar aylarının mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarda geçmesi ve yeterli yağışın gelmemesi sebebiyle içme suyunu karşılayan barajların doluluk oranlarda problemler ortaya çıktı.

Esnaf Kokudan Şikayetçi! Esnaf Kokudan Şikayetçi!

Ne var ki bu sorun güncel olarak Yalova’da yaşanmıyor. Yalova’nın içme suyunu karşılayan Gökçedere Barajı özellikle son aylardaki yağışların ardından sevindirici görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Barajın doluluk oranı an itibariyle %100 seviyesine kadar çıktı.

Konuyla ilgili olarak Yeşil Körfez Su Birliği yetkililerinden bilgi aldık. Yetkililer, Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin havanın mevsim normallerinde geçmesi ve yağışlardan kaynaklı olarak %100 oranına ulaştığını açıkladı. Barajdaki seviyenin en tepe noktasında olmasına rağmen önümüzdeki kış döneminde yaşanabilecek olumsuz durumlar sebebiyle suyun dikkatli kullanılmasına devam edilmesi gerektiği söylendi ve vatandaşları su tasarrufunu yapmaya sürdürmeleri konusunda çağrıda bulunuldu.

Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz