2023 yılının sona erip 2024 yılının başlamasına sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarının hazırlıkları da başladı. Bu noktada önemli bir açıklama yapan YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt, yılbaşı öncesi alışveriş hareketliliğinin en yüksek olduğu dönemlerden biri olduğunu söyledi. Hafta sonuna denk gelen yılbaşında 3 günlük tatil nedeniyle çok sayıda ailenin, sahil kentler, kayak merkezleri veya kültür turları gibi planları yaptığını ifade eden Bozkurt, pek çok ailenin de, akraba veya dostlarıyla evde yılbaşı kutlama programları yapmaya başladığını dile getirdi.

Bu noktada vatandaşlara bir çağrıda bulunan Bozkurt, “Buradan vatandaşlarımıza bir çağrımız var, alışverişinizi yerel esnaflarımızdan yapın. Çünkü kurban veya ramazan bayramları gibi esnaf için özel günlerden birisi de yılbaşı. Yılbaşını birçok kişi evinde kutlayacak veya dışarıda kutlamak için hediyesini alıp gidecekler var. Ucuz diye bilinmedik kalitesiz alışveriş yapmamalı. Yeni yıl heyecanını şimdiden hepimiz yaşıyoruz. İnsanlarımız yılbaşı alışverişi yapmaya, kuruyemiş, şeker, çikolata, pasta, kurabiye, tatlı, meyve, sebze, et, süt ve şarküteri ürünleri, yiyecek-içecek, hediyelik eşya gibi birçok ürün almaya başladı.” dedi.

Yılbaşı alışverişinde sağlıksız merdiven altı ürünlerden kaçınılması gerektiğini de hatırlatan Bozkurt, “Halkımız ucuza alışveriş yapayım derken kendisinin ve ailesinin sağlığını tehlikeye atmamalı. Yılbaşı için güvenilir mahalle bakkalı, büfecisi, pastacısı, kuruyemişçisi, manavı, kasabı, züccaciyecisi ve hediyelik eşyacısından alışveriş yapmalı.” diye konuştu.

Yılbaşı gibi özel günlerin merdiven altı üretim yapan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günler olduğunu da söyleyen YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt, “Bu fırsatçılar gösterişli hediye sepetlerine konulan kuruyemişler başta olmak üzere çikolata, şekerleme vb. gibi ürünleri süslü püslü paketlemeler yaparak insanların gözünü boyayabiliyor. Maalesef o gösterişli sepetlerin içi dışı kadar kaliteli görünmüyor. Parıltılı, albenili ve janjanlı yılbaşı sepetlerinin içine tarihi geçmiş, merdiven altı, kalitesiz ve sağlıksız ürünler koyarak satışa sunabiliyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olmalı, ürünleri iyi inceleyip öyle satın almalı. Gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları da yetkililere bildirmekten çekinmemeli. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok büyük görev düşüyor.” dedi.

Bozkurt, alışverişlerde en doğru ve en güvenilir adresin esnaf olduğunu vurgulayarak, “Biz, vatandaşlarımıza güvenilir tanıdığı bildiği yerli esnaftan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Hem esnafı yaşatırız hem de esnafımızla birlikte sokağın kültürünü canlandırırız esnafımızı da ayakta tutarız.” şeklinde konuştu.

Müftü Yılmaztürk’ten, Sağlık Müdürü’ne Ziyaret Müftü Yılmaztürk’ten, Sağlık Müdürü’ne Ziyaret

YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt, tüm esnaf ve sanatkarlarının ve halkının yeni yılını kutlayarak, sağlıkla huzurla güzel yıllar diledi.

Editör: Arda Yavuz