Uzmanlar Koleji’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun açılış hamlesini Yalova İl Spor Hizmetleri Şube Müdürü Ertan Arabacı, Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Recep Karaç’ın yanı sıra okul adına Nergis İbrişoğlu, Ahmet Demiroğlu, Ahmet Alp ve Oğuz Gül gerçekleştirdi.

16-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Uzmanlar Koleji sponsorluğunda 24 ayrı kategoride gerçekleştirilen organizasyonda 260 sporcu hamle yaptı. Müsabakaların ardından dereceye giren sporcular kupa, madalya ve sertifikayla ödüllendirildi.

Yalova’da dereceye giren sporcular 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 20 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek turnuvada hamlelerini gerçekleştirecek. Avrupa’nın en çok katılımlı satranç organizasyonlarından olan, 7 – 12 ve 13 - 18 yaş grubu satranç sporcularının mücadele ettiği yaş grupları organizasyonunu Türkiye Satranç Federasyonu bir satranç şöleni havasında gerçekleştirmeyi planlıyor.

Şampiyonalara, İl/İlçe Yarışmalarını tamamlayan sporcular, 2023 Milli Takım havuzunda yer alan sporcular, KKTC'li sporcular, Ulusal ve FIDE unvanlı sporcular kayıt yaptırabilecekler.

Zorlu Mücadelenin Kazananı Tokmakspor Oldu Zorlu Mücadelenin Kazananı Tokmakspor Oldu

yalova-yildizlar-kucukler-satranc-il-sampiyona-turnuva-uzmanlar-kolej (7)yalova-yildizlar-kucukler-satranc-il-sampiyona-turnuva-uzmanlar-kolej (6)yalova-yildizlar-kucukler-satranc-il-sampiyona-turnuva-uzmanlar-kolej (5)yalova-yildizlar-kucukler-satranc-il-sampiyona-turnuva-uzmanlar-kolej (4)yalova-yildizlar-kucukler-satranc-il-sampiyona-turnuva-uzmanlar-kolej (3)yalova-yildizlar-kucukler-satranc-il-sampiyona-turnuva-uzmanlar-kolej (2)

Editör: Arda Yavuz