50 yıldır terzilik mesleğini sürdüren ve 30 yıl boyunca Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanlığı yapmış olan Metin Zenginler, gelirin giderleri karşılamamasından ve mağazacılık ile internet alışverişinin son yıllarda revaçta olmasından dolayı dükkanını kapatma kararı aldı.

“USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ BİTTİ”

  Terziliğin 1970-1980’lerde en popüler yıllarını geçirdiğini ve bu mesleğin usta-çırak ilişkisine dayanarak yapıldığını ancak insanların artık bu yoldan devam etmediklerini dile getiren Zenginler, geçmişte pek çok tanınmış simayı ve siyasetçiyi dükkanında ağırladığını aktardı. Salih Güney, Muharrem İnce, Barbaros Binicioğlu, Yakup Koçal, Özcan Özel ve İhsan Sabri Çağlayangil  gibi müşterileri ağırlayan Zenginler, gelecek 10 yıl içerisinde terziliğin tamamen biteceğini tahmin ediyor.

“KENDİME VAKİT AYIRACAĞIM”

Meslek hayatında müşterilerinin hakim, savcı, bürokrat ve siyasetçi gibi üst düzey kişilerin oluşturduğunu belirten Zenginler, bundan sonraki hayatında herhangi bir plan olmaksızın, ağırlıklı olarak kendine vakit ayırarak, özgürce devam ettirmek istediğini dile getirdi.

Yıllara meydan okuyan terzi KAPANIYOR (3)

Editör: Uğur TEZCAN