Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açıklamasında Mehmet Akif Ersoy’un yalnızca bir şair olmadığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
“Aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesine ruhunu, inancını ve kalemini adayan Mehmet Akif Ersoy; yalnızca bir şair değil, aynı zamanda milletimizin vicdanı, imanının ve istiklal ruhunun sesi olmuştur. O, “Korkma!” diyerek başlayan İstiklal Marşı’yla millî mücadele ateşini yüreklerimize nakşetmiş; karanlık günlerde milletimize umut ve cesaret aşılamıştır.
Birlik ve beraberliğin, millet olma şuurunun ne denli hayati olduğunu şu dizeleriyle veciz bir şekilde ifade etmiştir: “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” Geleceğimizin teminatı olan gençliğe duyduğu sarsılmaz güveni ise şu sözlerle ölümsüzleştirmiştir: “Asım’ın nesli… diyordum ya… nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek!”
Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası, istiklal mücadelemizin eşsiz bir sembolü olarak milletimizin kalbinde ebediyen yaşamaya devam edecektir. Onun bizlere emanet ettiği bu kutlu mirası anlamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor; Allah’tan bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyorum.”




