Yalova Valisi Muammer Erol’un ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, adana
, deneme bo nusu
, TOBB Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Gençer ve Yalova Makine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir katıldı.

Eğitim almış ancak istihdama katılmamış, özellikle kırsalda yaşayan ve çalışmak isteyen kadınlar ve dezavantajlı kadınların sanayi istihdamına kazandırılması amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan “Sanayide Kadın Eli” projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Becan, nüfus olarak eşit sayıda olan kadınların istihdamda da sayılarının artırılmasının önemine değinerek, projenin çıkış noktasını bu amacın oluşturduğunu söyledi. İlde kadın istihdamını artırmanın ekonomik anlamda ülkemize ciddi fayda sağlayacağı da belirten Becan, projeye katılarak destek veren Yalova Makine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’e teşekkür etti.

TOBB Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Gençer “Biz Yalova KGK olarak ilimizde kadın istihdamını sanayide artırarak kadının ekonomiye katılımını artırmayı hedeflemekteyiz. Projemizin ilimiz açısından ne kadar önemli olduğunu ifade etmek isterim. Tüm dünyada olduğu gibi, kadınların çalışma hayatına katılması, ülkemizde de sanayileşmeye paralel olarak gelişme göstermiştir.  Aslında ülkemiz kadınlara birçok gelişmiş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı vererek kadının toplum içindeki öneminin altını yıllar öncesinde çizmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada kadınlarımızın ekonomik hayatta halen yeteri kadar yer alamadığını görüyoruz.  Ülkemizde Kadının iş gücüne katılımı ne yazık ki gelişmiş ülkelerin çok gerisinde yer alıyor. 2021 yılı Türkiye nüfusunun yüzde 49,9’unu kadınlar, yüzde 50,1’ini erkekler oluşturuyor. 2008 yılında kadının işgücüne katılım oranı yüzde 24,5 iken, 2020 yılı verilerine göre kadınlarımızın işgücüne katılma oranı yüzde 30,9’dir. Ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranında son yıllarda artış göstermesi umut vericidir” dedi.

Editör: TE Bilişim