Yağışlı havaların ardından bölgedeki yol adeta çamur deryasına dönüşüyor. Günler geçmesine rağmen zeminde kalan su ve balçık, özellikle sabah saatlerinde üniversiteye yürüyerek ulaşmaya çalışan öğrenciler için büyük bir engel oluşturuyor. Kimi zaman motosiklet ve servis araçları bile bu bölgede ilerlemekte güçlük çekiyor.
Kaldırım bulunmayan yol boyunca öğrenciler, araçların geçtiği dar şeritte yürümek zorunda kalıyor. Bu durum, hem trafik güvenliğini hem de öğrencilerin can güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğunlaştığı anlarda, öğrenciler araçların arasında yürümek zorunda kalıyor.
Yağmurun ardından günler geçse de yol üzerindeki çamur ve su birikintilerinin temizlenmemesi, güzergâhın her geçen gün daha da bozulmasına yol açıyor. Çamur, sadece yürüyüşü değil, üniversiteye zamanında ulaşımı da zorlaştırıyor.
Öğrenciler çalışmaların tamamlanmasını bekliyor
Önceki dönemlerde de öğrencilerden gelen yoğun şikayetlerin ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın talimatı üzerine İl Özel İdaresi ekipleri gerekli çalışmalara geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Akça Hatun Kız KYK Yurdu önündeki yolda başlatılan bakım ve iyileştirme çalışmalarıyla bölgenin kısa sürede güvenli ve konforlu hâle getirileceği belirtilmişti.
Öğrenciler, çalışmaların tamamlanarak yolun modern bir görünüme kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyor.



