23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yusuf Ziya İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan program, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, öğrenciler ve veliler katıldı. Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve 4-A sınıfı öğrencisi Öykü Pusal’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile başladı. Renkli gösterilerin ve coşkulu performansların yer aldığı etkinlikte öğrenciler, dans gösterileri, müzik dinletileri ve tiyatro oyunları ile büyük beğeni topladı. Öğrencilerin hazırladığı etkinlikler, veliler ve davetliler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Yalova Yusuf Ziya Ilkokul Ogrenci Gosteri 23Nisan Kutlama (2)“Gün bizim, gelecek bizim”

Öğrenci Öykü Pusal konuşmasında şunları dile getirdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda, hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Her yıl 23 Nisan günü tim dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayramı kutluyoruz. Sevinmek, eğlenmek, oynamak hayatı gönlümüzce doyasıya yaşamak bizim hakkımızdır. Bugünleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ey bugünün çocukları, yarının sahipleri! Kendimizi bilim-teknik, fen alanlarında yetiştirmemiz çok önemlidir. Ancak bundan daha da önemlisi kendimizi ahlaki bakımdan geliştirebilmemizdir. Bugünün ahlaklı çocukları olan bizler yarının dünyasını bugünden inşa edeceğiz. Mutlu, huzurlu bir gelecek bizim her alanda kendimizi yetiştirebilmemizle mümkün olacaktır. Ey güzel ülkemin, güzel çocukları! Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bizlere bugünleri armağan eden büyüklerimizi unutmayalım. ‘Bu mutlu günlere hangi şartlarda ulaştık, bu cennet vatan uğruna ne fedakârlıklar yapıldı, nelerden vazgeçildi?’ Bunları unutmayalım. Bu cennet vatana sahip çıkalım. ‘Sahipsiz vatanın batması haktır/Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır’ diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akife kulak verelim. Ey kardeşlik bilincini yeşerten çocuklar! Bizler bu güzel memlekette bayramlar yaparken, başı kabak, ayağı çıplak, karnı aç, kardeşlerimizi de unutmamalıyız. Her an ölüm korkusuyla yaşayan özellikle Filistinli, Doğu Türkistanlı, Afrikalı kardeşlerimizi de hatırlamalıyız. Dünyanın sırt döndüğü coğrafyada rahat yüzü göremeyen kardeşlerimizin olduğunun bilincine varmalıyız. Gözünde umut ışığı parlayan kardeşlerim, sevgili çocuklar! Gün bizim, gelecek bizim. Bu vatan hepimizin. Daha güzel bir dünyada sevgi, dostluk, barış çiçeklerini doyasıya koklayacağımız yeniden büyük Türkiye'de yaşayabilmek ümidiyle bayramımız kutlu olsun.”

İletişim Zirvesi'ne İlgi Büyük Oldu İletişim Zirvesi'ne İlgi Büyük Oldu

Yalova Yusuf Ziya Ilkokul Ogrenci Gosteri 23Nisan Kutlama (3)Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilere geçildi. 4\D sınıfının hazırladığı Kırklareli yöresi halk oyunları gösterisi, 3\F sınıfı öğrencisi Mehmet Uras Aydoğan’ın şiir dinletisi, 2\F sınıfının ritim gösterisi, 3\A sınıfı öğrencisi Eymen Sofu’nun şiir dinletisi, 3\F sınıfının hazırlamış olduğu ‘Veli Toplantısı’ adlı skeci, 4\A sınıfı öğrencisi Mira Demirci’nin müzik dinletisi, 4\C sınıfı öğrencisi Ecem Ezgi Kaynar’ın şiir dinletisi, 2\F sınıfının hazırladığı Diyarbakır yöresi halk oyunları gösterisi, 3\B sınıfı öğrencisi Beren Bal ile Nehir Nilüfer Yumak’ın müzik dinletisi ve dünya çocukları oyunu ile etkinlikler sona erdi.

Yalova Yusuf Ziya Ilkokul Ogrenci Gosteri 23Nisan Kutlama (1)

Editör: Arda Yavuz