01.06.2023 günü ekip görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda İstanbul İlinden temin ettikleri uyuşturucu maddeler ile Yalova ili kara yolu güzergahını kullanarak yakın çevre illere geçiş yaparak uyuşturucu madde ticareti yapacakları tespit edilen S.B. L.G. ve F.A isimli şüphelilerin içerisinde bulunduğu 34 plaka sayılı araç Altınova - Yalova Kara Yolu üzerinde durdurularak yapılan denetim ve kimlik kontrollerinde şüphelilerden F.A nın 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanuna Muhalefet Suçundan 2 Yıl 1 Ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararına istinaden yakalanarak ve etkisiz hale getirildi.

Yakalanarak gözaltına alınan F.A. ile diğer S.B. ile L.G. isimli şahıslar içinde bulundukları araçtan indirilerek yapılan araç aramasında;

400 Gram Metamfetamin Maddesi

1 Adet Ruhsatsız Tabanca

9 Adet Tabanca Mermisi ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan F.A. S.B. ile L.G.  isimli şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat sonrası sevk edildikleri adli makamlarca S.B. ve L.G tutuklanarak cezaevine gönderildi, F.A. hakkında adli kontrol şartı tedbir kararı uygulandı. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 2 Kişi ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Kanununa Muhalefet Suçlarından 1 kişi Kesinleşmiş hapis cezası yakalama kararı olmak üzere toplam 3 Kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zehir Tacirlerine Operasyon

Editör: Rümeysa Şahin