Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki İşitme Engelli Erkek Futbol Millî Takımımız, Antalya'da düzenlenen 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere'yi 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Çeyrek final maçında Safranspor’un orta sahadaki yıldızı Zübeyir Nalbant ve Çiftlikköy Belediyespor’un golcüsü İsmail Arda Yamaç maça ilk 11’de başlarken, Akköyspor’un genç dinamosu Muhammet Yıldız’da son bölümlerde oyuna girerek galibiyete katkı verdi.

Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı

Yalova Antalya Isitme Engelliler Avrupa Sampiyonasi Ceyrek Final Ingiltere Galibiyet (5)Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen şampiyonada A Grubunu ikinci sırada bitiren Türkiye çeyrek finalde ise İngiltere ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar; Musa Bulut ve Mete Kılıç'ın attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Millilerimiz aynı zamanda 2025 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları (Deaflympics) kotası da almayı başardı. Milli futbolcular galibiyeti, "Erik dalı" türküsü eşliğinde oynayarak kutladı.
Yarı finalde rakibimiz Ukrayna
Şampiyonada oynanan diğer maçta Polonya'yı 3-0 yenen Ukrayna, Türkiye'nin yarı finaldeki rakibi oldu. Türkiye ile Ukrayna, 30 Mayıs Perşembe günü saat 10.30'da Calista Sports Center'da karşılaşacak.
Yalova Antalya Isitme Engelliler Avrupa Sampiyonasi Ceyrek Final Ingiltere Galibiyet (1)Ramazan Karacif: "Turnuvanın en güçlü takımını mağlup ettik"
İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ramazan Karacif maç sonunda yaptığı açıklamada takımın başarılı performansından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Turnuvanın en planlı ve güçlü ekibini yendiklerini belirten Karacif, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Müthiş bir maç oldu. Oyuncularıma güvendiğimi, inandığımı söyledim. 18 Mart'ta 'Birlikte başaracağız' diye başladık. İnşallah 1 Haziran'da da 'Birlikte başardık' diyerek bu kupayı ülkemize hediye edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Kerim Vural: "Hedef final oynayıp kupayı ülkemizde bırakmak"
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural da "Sporcularımız yine efsane bir maç çıkararak, İngiltere'yi 2-0 yenip yarı finale yükseldi. Amacımız final oynamak ve kupayı ülkemizde bırakmak." diye konuştu.

Yalova Antalya Isitme Engelliler Avrupa Sampiyonasi Ceyrek Final Ingiltere Galibiyet (4)Yalova Antalya Isitme Engelliler Avrupa Sampiyonasi Ceyrek Final Ingiltere Galibiyet (3)

Editör: Arda Yavuz