Keyifli geçen sohbette Regaip Ahmet Özyiğit , başkan seçilmesi halinde “Altınova’yı çok sevdik. Vatandaşın hem sevgisi var, hem de benim çok hoşuma gidiyor. Kendimi Altınovalı gibi hissediyorum” dedi. Siyasetle genç yaşında tanıştığını söyleyen Özyiğit, “Ben lise ve üniversite yıllarında Ankara'da Melih Gökçek belediye başkanıydı o zaman onun seçiminde çalıştık. Siyaseti gençken yaptık. Dolayısıyla çok uzak değiliz. Kaymakam olduktan sonra bıraktık o işleri. Altınova'da da biz kendi tecrübemizle, devlet tecrübemizle geçmişimizde bu edindiğimiz güzel şeyleri Altınova için kullanalım dedik. Öyle çıktık yola” ifadelerini kullandı.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ile aralarının iyi olduğunu belirten Özyiğit,  “Biz 5 yıl beraber çalıştık. Abi kardeş gibiyiz. Siyaset tabii farklı bir şey, aile ilişkileri farklı, dostluklar farklı, abi kardeşliğimiz devam ediyor. Ama siyaset tabii bizi bir noktaya getirdi. Allah'a şükür bir sıkıntımız yok. Altınova’yı çok sevdik. Vatandaşın hem sevgisi var hem de benim çok hoşuma gidiyor. Kendimi Altınovalı gibi hissediyorum. 

Altınova’da belediye başkanlığı yapmanın kendi tecrübesi neticesinde kolay olduğunu aktaran Regaip Ahmet Özyiğit, “Avrupa'yı görmüş, Asya'yı görmüş ve Afrika'yı görmüş bir insanım. Ülkemin çoğu yerini %80’ini görmüş bir insanım ve hemen hemen her bölgede çalıştım. İnsan yapısını biliyorum. Vatandaşları iyi tanıyoruz, milletimizi iyi biliyoruz. Burada da onun getirdiği avantajlar var. Altınova sonradan kurulan bir ilçe, her kesimden insanımız var burada. Sanayi yoğun, tarım, turizm tabii onlar da var ama en önemlisi sanayi burada. Zor deniliyor ama benim tecrübemde kolay. Nasip olursa inşallah güzel şeyler yapacağız. İnsanlar çok memnun kalacaklar” diye konuştu.

“Bunlar mühür vurulan meseleler”

22’ye yakın projesi olduğunu da aktaran Özyiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: “22’ye yakın projemiz var. Büyük projeler de var. En basiti ulaşım. Altınova’nın en temel sorunu ulaşım zaten. Merkezler sorunu var. Bir tane mecburiyet caddesi var. Ben öyle söylüyorum. Anadolu'da tek cadde ve büyük cadde olursa mecburiyet caddesi derler. Bizde de bir tane mecburiyet caddesi var. Herkes oradan geçmek zorunda. Trafik çok yoğun. O meseleyi çözmemiz lazım. Bir tane mecburiyet değil, bunu 3 taneye çıkarmamız lazım ki insanlar rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçsinler. Devlet yoluna girmeden karşılıklı mahallelerin birbirine geçişini sağlamamız lazım. 2 tane menfeze yapacağız. Bir de batçık, merkezde Altınova'nın meydanı olması gerekiyor. Tersanel bölgesine güzel bir yol. Çünkü orada da büyük bir trafik var, normalde 5 dakikada Altınova'dan tersaneye işe gitmesi gerekirken bir saatte gidiyor. Dolayısıyla sabahleyin bir saat akşam bir saat insanların bu sıkıntısı gidermemiz lazım. Güzel bir yolla ulaşımı Subaşı Köprüsü’nden direkt tersaneye bir yol yaptığımız zaman bu meseleyi de çözmüş oluyoruz. Bunlar mühür vurulan meseleler. Onun haricinde tabii bir sürü projemiz var. Eğitimle, sağlıkla, kültürle, sporla ilgili büyük projelerimiz var. Nasip olursa bunları da kademe kademe Pazartesinden itibaren açıklayacağız. Bütün üniversite öğrencilerine burs vereceğiz. Altınova'da ikamet eden vatandaşlarımızın öğrencileri, dışarıda okuyan üniversite çocuklarının hepsine burs vereceğiz. İkincisi eğitimle ilgili hemen müdahale edeceğim şeyler var. Mesela kırtasiye yardımından tutun, öğle yemeğinden tutun. LGS kursu ve üniversite kursu açacağız. Her dalda spor kursları açacağız. Müzik kursları açacağız. 1 Nisan’dan itibaren nasip olursa hemen başlayacağız.” 

“Centilmence gidiyor”

CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca ile ilgili şunları dile getiren Özyiğit, “Hayatımda hiç kimseye ayrım yapmadım.Hiçbir siyaset ayrımı ideolojik ayrımı yapmadım. En önemli insan olabilmek. Biz karşılaştığımızda çok sevecen, sıcakkanlı bir şekilde karşılaşıyoruz. Muhabbet ediyoruz. Çünkü siyaset bir hizmet aracı, ben buraya hizmet edebilirim. Daha iyi şeyler yapabilirim demenin bir yöntemi. Dolayısıyla bu başka. İnsanlığımız, muhabbetimiz, arkadaşlığımız, komşuluğumuz başka. Centilmence gidiyor, inşallah öyle de gider” dedi.

Bekar vatandaşlara ev kiralanmaması ya da uçuk fiyatlara verilmesi husununda ise Regaip Ahmet Özyiğit projelerinden bir tanesininde bu olduğunu ifade ederek “Evli olanlar Altınova içerisinde rahat bir şekilde otursun. Ama bekarlarla ilgili, kaldıkları yerler gelen işçilerimize uygun yerler değil, çok kalabalık geliyorlar. Bir odada kalabalık şekilde kalıyorlar. Onların rahat bir şekilde kalabileceği, daha modern, daha konforlu yerler yapmak. Hem onlar mutlu olmuş olacaklar hem de Altınova'da bekar işçi problemini çözmüş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Termal... Hıyaban… Arboretum… Hıdırellez... Termal... Hıyaban… Arboretum… Hıdırellez...

Tarihi yapılara önem verdiklerini ve bu çalışmaları devam ettireceklerini söyleyen Özyiğit, “Ben kaymakamlık döneminde Çobankaleyle ilgili markaya proje yapmış bir insanım. 750.000 liralık bir proje yaptık. O projede restorasyon ve resistyon projesi proje yaptık. Onun üzerine zaten kazılar oldu. Sağ olsun Başkanımız Metin Oral iyi başlangıçlar yaptı, en seviyelere getirdi. Hem Çobankaleden hem aşağıdaki Helenapolis’te kazılar başladı. Biz onu devam ettireceğiz. Bu kesintiye uğramayacak. Başkanımızın yaptığı her şeyi devam ettireceğiz. O da bir tarihi değer, ileride bunların turistik amaçlı kullanılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 

Editör: Arda Yavuz