Bu hafta sizlere internetin faydaları ve bunun yanında yol açtığı zararlar hakkında birşeyler yazma ihtiyacı duydum.

    Çocukluğuma döndüğümde tek kanallı siyah-beyaz televizyonlu yıllardan bahsetmek isterim.Hayal dünyamızda izlediğimiz filmleri renklendirirdik.Alpler’in sevimli kızı Heidi,akıllı köpek ‘’Lessi’’,’’Kumfu’’ v.b sizlerde hatırlamışşsınızdır.Her şey doğal ve masumdu.

    Hızla yayılan sosyal medya platformları günlük hayatımızın olmazsa olmazı olmaya başladı.Bizler onun tutsağı olup haz almaya doğru götürdü bizleri.Doğru kullanıldığında hayatımızı kolaylaştıran ,bil-gi edinmemizi sağlayan ve yaşamı renklendiren bir gerçek.

   Düşünün ki bir sanatçısınız;ortaya koyduğunuz bir eseri çok hızlı bir şekilde tüm dünyaya bile duyu-rabilmeniz ne kadar önemli.Veya da bir ticaretle ilgileniyorsunuz.Ürününüzün reklamını en iyi şekilde internetten yapıp tüketiciye yakın durma şansınız var.Bu kadar güzel olan internet ve sosyal medya doğru ellerde olduğu sürece doğru hedefi yakalamış olursunuz.

   Sosyal medya ‘’fenomen’’sözcüğünü sık duymaya başladık.Gerçekte olmayan fakat hayal ettikleri yaşamlara ve kişiliklere bu garip tipler;sahip olmadıkları lüks arabalar,evler önünde fotoğraf çektirip paylaşırken diğer taraftan servetinin geldiği belli olmayan ortalığa dolar saçan,görgüsüz bir güruh türemeye başladı.

   Çocukken izlediğimiz o siyah beyaz televizyonlu yılların masumiyeti kirlenmeye başladı.

   Değişen sosyal yapı emek vermeden kazanmanın doğal bir yapı olduğu algısını yarattı.Bakıyorsunuz futbolculara internetten oynadıkları bahis oyunlarıyla kurdukları banka ilişkileri daha çok kazanma yollarını aramaya başladılar.Futbol futbol olmaktan başka mecralara hizmet etmeye başladı.Hızlı yaşam hızlı tüketimi beraberinde getirdi.Hele ki internet dünyası bu amaca fazlasıyla hizmet eder oldu.

   Yazımı burda noktalerken bırakın internet bizi kullanmasın biz interneti kullanalım derken herkese sağlıklı günler dilerim.Haftaya başka gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…