Bu hafta sizlere maalesef şiddet ve yansımalarını ele almak bu konudaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Ülkemizde son yıllarda giderek artan bir ivme kazandı.

   Geçtiğimiz hafta bir televizyon haber kanalında yol verme tartışması yüzünden taraflar taşlı sopalı birbirine girdi. Komşu esnafların araya girmesiyle sakinleşir gibi oldu. Şiddet yanlısı vatandaş arabasına koşarak silahına sarıldı. Hiç acımadan yere yatan adama peş peşe silah sıktı. O an ne diyeceğimi bile  medim. Tek dediğim şey oğluma televizyonu kapat diyebildim.

  Nasıl bir şiddet; anlamak mümkün değil. Yaşamını yitiren vatandaşımızın ailesi ne hissediyordur. Geride gözü yaşlı insanlar ve cezaevine girmek zorunda kalan bir insan. Üzülerek söylüyorum bu ve benzeri şiddet olaylarını hastanelerde veya başka kamu kurumlarında da  görebiliyoruz.

   Kendi kendime sesli düşündüğümde acaba insanımız; yeteri kadar ekonomik rahatlığa ulaşamadığı ve sosyal hakları elde demediği için mi mutsuz ve öfkeli. Bu konu sosyoloji biliminin konusu olsa gerek.

   Geçenlerde ünlü sanatçımız Şener Şen bir ödül töreninde anlamlı bir konuşmaya imza attı. Konuşmasında iyi şeylerin artık duyulmadığından ket vurdu. Güzel şeylerin çoğalması ancak ve ancak sanatla olabileceğini dile getirdi.

   Yaşamda bir resim kursu veya spor veya da müzik çalışmaları insanı rahatlattığı gibi kötü enerjisini de aldığını düşünüyorum. Sanat aslında bir var olma süreci. Hem kendimizi hem de dünyayı tanımada önemli bir araç. Bir seramik ustası yaptığı bir çalışmayla yeni bir objeye ortaya koyuyor. Belki de o eser de kendi yansımasını görüyor.

  Ben kendi penceremden baktığımda ;içinde bulunduğum Neşe-i Muabbet korosunda Türk Sanat Müziği icra ederken ruhumuzun derinliklerindeki sesi ortaya koyuyoruz. Bu ailenin üyesi olma sorumluluğunu yerine getirken yeni dostluklar kuruyor farklı hayatları da yakından tanıma şansına sahip oluyoruz. Belki de sizler bu yazıyı okurken bizler 24 Aralık RDKM ‘DE yeni bir konseri yeni başlamış gibi siz değerli Yalovalılara sunmuş olacağız. Kubbede hoş bir seda bırakma heyecanını yaşayan ve bizlere yaşatan değerli Hocamız Suat Yılmaz Hocamıza ve değerli koro arkadaşlarını da şimdiden cani gönülden kutluyorum.

  Kötülük ancak iyiliklerin çoğalmasıyla azalacaktır. Sanatçımızın dediği gibi sanata ve sanatçıya değer vererek daha aydın toplumlar otaya çıkacak ve huzur yükselecektir.

  Dünyada hep güzelikler olması dileğiyle siz değerli okurlara sağlıklı ve huzurlu günler diler sanatla kalın derim….