31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere çok az bir vakit kala Yalova’da siyasal faaliyetler yürüten partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaları sürdüren partilerin büyük bir bölümü Yalova’daki seçim bölgelerinden Belediye Başkan Adaylarını belirlemişti.

AK Parti, Yalova için ilk olarak 7 Ocak Pazar günü Halit Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdikleri Aday Tanıtım Toplantısında mevcut Belediye Başkanı Mutafa Tutuk’u Yalova Merkez Belediyesi için aday gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ocak Cuma günü Altınova’daki TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi gemisi ve dünyanın ilk insansız deniz aracı Marlin Sida'nın teslim töreninin ardından Yalova’ya gelmiş, AK Parti’nin 90. Yıl Spor Salonu’ndaki Yalova İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Armutlu Belediye Başkanlığı için Cengiz Arslan, Altınova Belediye Başkanlığı için Regaip Ahmet Özyiğit, Çınarcık Belediye Başkanlığı için Numan Soyer, Çiftlikköy Belediye Başkanlığı için Recep Hacı ve Termal Belediye Başkanlığı için Hüseyin Sinan Acar isimlerini kamuoyuna duyurmuştu.

Yalova Merkez ve 5 İlçe Belediye Başkan Adayının açıklanmasının ardından Yalova’daki 8 Belde’de açıklanacak isimler merak konusu olmuştu. Bu konuda uzun süredir sessizlik gözlenen AK Parti’de düğüm dün itibariyle çözümlenmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Yalova’nın 8 Beldesi’nden 8 Belediye Başkan Adayı açıklandı.

İşte o isimler;

AK Parti ve CHP Yalova Milletvekilleri 1 Mayıs’ı Kutladı AK Parti ve CHP Yalova Milletvekilleri 1 Mayıs’ı Kutladı

Kadıköy Belde Belediye Başkan Adayı: Cem Gümüş

Subaşı Belde Belediye Başkan Adayı: Mustafa Yurt

Tavşanlı Belde Belediye Başkan Adayı: Mücahit Kaçar

Kaytazdere Belde Belediye Başkan Adayı: Ercan Reyhan

Teşvikiye Belde Belediye Başkan Adayı: Mustafa Küçükalran

Koru Belde Belediye Başkan Adayı: Erkan Başkan

Esenköy Belde Belediye Başkan Adayı: Mustafa Selvi

Taşköprü Belde Belediye Başkan Adayı: Oral Akoğlu

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Akparti Belediye Baskan Aday Belde Haber (2)-1Yalova Akparti Belediye Baskan Aday Belde Haber (1)

Editör: Arda Yavuz