Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bu hafta ki Çınarcık Koru Beldesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatih Alton oldu. Muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel’in sorularını yanıtlayan Alton, mahallesindeki son durum hakkında bilgi verdi.

“50-60 senelik binalar var”

Mahallesi hakkında bilgi veren Çınarcık Koru Beldesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatih Alton, “Koru beldesinin yerlisi geçimini sera işiyle uğraşarak kazanıyor. Sitelerimizde olanlar var. Onlarda yazlıkçı kesim. Nüfusumuz bin 650 kişidir. Yazın yaklaşık 3-4 bini buluyor. Mahallenin sorunlarını yetkililere ileterek çözüyoruz. Su ve okul gibi bir problemimiz yok. Sağlık ocağımız var ama tadilat nedeniyle Atakent mahallesine gidip geliyor vatandaşlarımız. Kentsel dönüşüme girmesi gereken eski binalarımız vardı ama onlarda yıkıldı. Şimdi yeni binalar yapılıyor. Eski binamız daha fazla. Olası bir depreme de dayanıklı değil, zemin sağlam ama 50-60 senelik binalar var. Yıkılan eski binalarımız samanlık ahırdı. Herkesin kendi yerleri ve bunları müteahhitte veriyorlar. Dışarıdan göç alıyoruz. Suriyeliler, Iraklılar geliyor. Mahallemizin çoğu köyün yerlisidir. Selanik göçmeniyiz. Dışarıya göç vermiyoruz” şeklinde konuştu.

İkinci kez muhtar adayı olacağını söyleyen Altan, “İlk dönem muhtarlığımı yapıyorum. İkinci kez muhtarlık için adaylığımı koyacağım. Daha verimli olacağımı da düşünüyorum. Ailemde beni destekliyor” dedi.

“40 hanenin doğal gazı yok”

Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor” Muhtar Mehmet Karasu, “Köyümüzde İçme Suyu Hattının Bir An Önce Yenilenmesi Gerekiyor”

Alton, “Temel eksiğimiz var. 600 metrelik bir ana yolumuzda 40 hanenin doğal gazı yok. Yetkililere gittiğimiz halde doğal gaz bir türlü olmuyor.  Mahalle de doğal gazımız var. Bir bölümde yok. İmza topladık ama yine olmadı. Yetkililer, yeterli insan yok ve masraflarını kurtarmıyor diyerek geçiştiriyorlar. Olumlu bir dönüşüm alamadık” sözleriyle noktaladı.

Editör: Rümeysa Şahin