Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Spor Hizmetleri Müdürü Murat Altuntaş, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federayonu Başkanı Tamer Erbul, Futbol İl Temsilcisi Sefa Demir’in yanı sıra antrenör ve sporcuların yer aldığı  etkinlikler yürüyüşle başlamış oldu.

“Amatör Spor Haftası” organizasyonu kapsamında halkta düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenirken ülke genelinde 03-09 Ekim 2022 tarihleri arasında kutlanıyor.

Yalova’daki etkinlikler kapsamında 4 Ekim Salı günü Amatör Saha-2’de “Ayak Tenisi” müsabakaları gerçekleştirildi.

5 Ekim Çarşamba günü ise Yalova Atatürk Stadyumu saat 11:00’da zumba etkinliğine sahne olacak. 6 Ekim Perşembe günü ise Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Deprem Anıtı’nda spor severler 10:00’da pilates yapacaklar. Aynı gün 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ve Yürüyen Köşk arasında bisiklet yarışması düzenlenecek. 7 Ekim Cuma günü saatler 18:00’ı gösterdiğinde Yalovalılar plaj voleybolunda hünerlerini sergileyecek. Spor organizasyonları 8 Ekim Cumartesi günü 14:00’da Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Deprem Anıtı’nda bulunan basketbol sahasında gerçekleştirilecek 3x3 basketbol maçlarıyla son bulacak.
Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Amatör Spor Haftasıyla ilgili olarak,” Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spor okullarına kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin düzenlenecek etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor” açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilişim