Aytaç Yaka’nın teknik ekibinde Yalovaspor ve Yeşilovaspor’da beraber çalıştığı bir diğer ilimizin başarılı antrenörlerinden Eren Özen’de bulunuyor.

Sezon başında Yeşilovaspor’la anlaşma sağlayan ancak Afyon Kampı sonrasında Yeşil Mavili ekiple karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmıştı. Birçok takımın teklif götürdüğü Aytaç Yaka, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Şile Yıldızspor’un başına geçti. İlk maçına İnkilap karşısında çıkan Yaka, ilk maçında Oğuzhan Demir’in golü sonrasında 1-0’lık skorla gülmeyi başardı.

Galibiyet sonrasında Aytaç Yaka,”İlk maçımızda grubun zorlu rakiplerinden İnkilap Spor Kulübü maçından galip gelerek ayrılıyoruz. Çok iyi bir mücadele ve iyi oyun oynayan oyuncularımı kutluyor. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TBL’de Play-Off Aşkına! TBL’de Play-Off Aşkına!

Aytaç Yaka Kimdir?

Yalovaspor’da başladığı futbolculuk yaşantısında profesyonelliğe adım atan Aytaç Yaka sonrasında Darıca Gençlerbirliği, İnegölspor, Çankırıspor, Altınova Belediyespor olmak üzere 2014 yılına kadar yeşil sahalarda boy gösterdi.

Futbol yaşantısını tamamladıktan sonra 2015 yılında teknik adamlık kariyerinin startını veren başarılı çalıştırıcı 2015-2016 sezonu Yalovaspor BAL antrenörü, 2018 yılında Kadıköyspor BAL Teknik Sorumlusu, 2019 yılı Yalovaspor BAL Teknik Sorumlusu, 2020 yılı Yalovaspor Profesyonel Takım Teknik Sorumlusu, 2021 yılı Çubukspor BAL Teknik Sorumlusu ve 2023 yılında da Gönen Belediyespor BAL Teknik Sorumlusu olarak görev yaptı. 2019-2020 sezonunda Yalovaspor ile BAL’da şampiyonluk yaşayan Aytaç Yaka, 2020-2021 sezonunda da bir süre yeşil-kırmızılı takımı çalıştırmaya devam etti. Ardından 2021 yılında çalıştırdığı Kullar 1975 Spor ile grup şampiyonluğu sevinci yaşayan Yaka, takımıyla play-off yarı finaline kadar yükselme başarısı gösterdi.

aytac-yaka-teknik-adam-ilk-galibiyet-sile (2)

Editör: Arda Yavuz