31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlana yerel seçimlere aylar kala siyasi partiler çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti 9 Kasımda aday adaylıkları başvuru sürecine başladı ve bu süreç 22 Kasım Çarşamba günü son bulacak. Yalova Ak Parti İl Başkanlığı, adaylık başvurularını almaya devam ederken, geçtiğimiz hafta Ankara Kızılcahamam’da kritik bir toplantı gerçekleştirdi. 81 ilin il başkanlarının katıldığı kampa Yalova AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü de katıldı. Yalova Gazetesi AK Parti Yalova İl Başkanlığı’na giderek Başkan Güçlü ile görüşme gerçekleştirdi.

“81 İl Başkanı olarak sorulara ayrı ayrı cevap verdik”

Gittiği kampta yaptığı görüşmeler ve gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi veren Başkan Güçlü, “Ak Parti 22 senedir Türkiye’de lider parti konumunda ve lider parti olma konumunda olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi kendi iç dinamiklerini her zaman muhafaza etmesidir. Bizde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 3 günlük kampta Teşkilat Başkanımızın, Seçim İşleri Başkanımızın hem eğitimlerine hem de istişarelerine katıldık. Ayrıca partimizin genel merkezi, önceki dönem milletvekillerimiz, yeni milletvekillerimiz, başkan yardımcılarımız partimizin geleceği, önümüzdeki dönemlerde, önümüzdeki seçimlerde ve önümüzde süreçlerde partimizin dikkat etmesi gerekenleri noktalar üzerinde sorular sordular. Partinin şuan ki durumu ve gelecekteki perspektifi ilgili sorular yöneltildi. Biz de 81 İl Başkanı olarak ayrı ayrı cevap verdik. Tabi onlar verilen cevapları alıyorlar, değerlendiriyorlar ve istişare ediyorlar. Bize önerileriniz var mı diye sordular ve biz de bazı öneriler sunduk. Topluca bir istişare gerçekleştirdik ve gayet verimli geçti” ifadelerini kullandı. 31 Mart tarihinde yerel seçimlerin olduğunu hatırlatan Başkan Güçlü, “Bu yerel seçimlerle alakalı çalışma stratejilerimizin nasıl olabileceği hakkında sorular sordular. Bunlarla alakalı genel bir toplantıydı. Gayet güzel ve verimli geçti. İnşallah Ak Parti’nin geleceği için güzel şeyler getirir” dedi.

“Vatandaş Belediye Başkanı’na abi ve amca diyebilmeli”

Yalova için nasıl bir Belediye Başkan Adayı belirleyecekleri sorusuna cevap veren Başkan Güçlü, “AK Parti en son Yalova’da 2004-2009 arasında seçimle Yalova Belediye Başkanlığı’nı almıştı. O dönemlerde gayet güzel çalışmalar yapılmıştı. Terminal, doğalgaz, KİPTAŞ konutları, YASKİ’nin yapılmasıyla makro anlamda büyük hizmetler olmuştu. Ama sonuçta seçim sandıktaki vatandaşımızın tecellisi… Yalovalı vatandaşlarımız öyle uygun gördü. O süreçten sonra AK Parti’ye Yalova’da iktidar vermedi. Ben 2012’de AK Parti’ye geldim. 1,5 sene sonra 2014 seçimlerinde İlçe Başkanı olarak görev aldım. Ben AK Parti’nin başında İlçe Başkanı olarak Merkez de iki seçime girdim ve ikisini de kaybettik. Bizde o kayıpların da verdiği bir tecrübe var. Bu dönemde en önemli şey, Yalova gibi küçük yerlerde ve kozmopolit yerlerde Belediye Başkanı’nın ulaşılabilir bir adam olması lazım. Ben Belediye Başkanı’nı gördüğüm zaman elimi uzatacağım ve dokunacağım. Bunlar tabi ki benim çıkarımlarım…  O Belediye Başkanı’na “abi ya da amca” olarak lakapla hitap edebileceğim. Yani Yalova Merkezde seçmen ile Belediye Başkanı arasında sıcak bir hukukun olması lazım. Bu hukukun olabilmesi içinde vatandaşın içinden birinin olabilmesi lazım. Bizde bu dönem teşkilatımızda böyle kim var diye baktık. Hala da bakıyoruz. Şu an zaten bir Belediye Başkanımız var. Biliyorsunuz malum süreçte ilk önce vekaleten, sonra yapılan seçimle asaleten Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk Bey var. Bu konularda kendisi vatandaşın abi ve amca diye hitap ettiği bir adam. Şu an gözüken vatandaşın da Mustafa Tutuk’tan inanılmaz derece de memnun olduğu… Biz de parti teşkilatı olarak kendisinden çok memnunuz. Tabi ki adaylarımız da çıkacaktır. Genel bir değerlendirme yapıp bu konuda en iyiyi bulmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Kalben Mustafa Tutuk’un devam etmesini istiyorum”

Mustafa Tutuk AK Parti’nin adayı olacak mı sorusuna cevap veren Başkan Güçlü, “Siyaseten bunu söylemek zor bir şey. Niye? Siyasette bazen 2-3 saatin bile inanılmaz etkisi oluyor. Bunu gerek Türkiye siyasetinde gerekse Yalova siyasetinde geçmişte çok yaşadık. Biz siyaseten %1 milyon Mustafa Tutuk diyemeyiz ama kalben bunu diyebiliyorum. Çünkü teşkilatlarla arası iyi, vatandaşımızla arası iyi. Ben kendisinin devam etmesi taraftarıyım” ifadelerini kullandı.

Başkan Soygüzel; Muhalefet Kanadının da Önerilerini Dikkate Alıyoruz Başkan Soygüzel; Muhalefet Kanadının da Önerilerini Dikkate Alıyoruz

Muhabir-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz