31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından olağan işleyişe dönülmeye başlandı. Siyasi gündem her geçen hafta değişiklik gösterirken bazı konular güncelliğini korumaya devam ediyor. Yerel seçim süreci boyunca muhalefetin iktidara karşı kullandığı en büyük kozlardan biri olan “emeklilerin yaşam şartları” ile ilgili konu dile getirilmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda vekillere ve kamuoyuna seslenen CHP Genel Başkanı Özür Özel, farklı siyasi konuları dile getirirken parmak bastığı en önemli gündem maddesi emekliler oldu. Genel Başkan Özel, 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da organize edecekleri "Büyük Emekli Mitingi"ne vatandaşları davet etti. Özel’in duyurusundan sonra toplantıdaki katılımcılardan olan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, bu çağrıya destek vererek açıklamalarda bulundu.

“İktidarın politikalarına hayır demek için meydanlarda olacağız”

Büyükgümüş ve Akyol, Yalovalı Misafirlerini Ağırladı Büyükgümüş ve Akyol, Yalovalı Misafirlerini Ağırladı

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Vekil Becan, “Bu gün haftalık olağan Grup Toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel bütün emeklilerimizi 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak "Büyük Emekli Mitingi"ne davet etti. Nisan ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık harcaması tutarı ya da bilinen adıyla açlık sınırı 17 bin 725 TL'ye yükselmişken milyonlarca emekliyi sosyal ölü konumuna düşüren iktidarın bu politikalarına "hayır" demek için kol kola, omuz omuza meydanlarda olacağız.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz