ŞİMDİ Kİ İSRAİL ZULMÜ

Sevgili okurlarım bugünkü yazımda imanın kaybolduğu, ahlaksızlığın hakim olması tabi idi. Bu sebeple de Kuranı Kerim ifadesiyle insanların elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde fesat zuhur etti.

“Bütün ufukları. insanların vicdanlarını, beyinlerini karanlık kapladı. Zaman çok uzadığı için insanların yürekleri katılaştı. Fıdrı Nizam bozuldu, artık Araplar bir ateş uçurumunun kenarına gelmişlerdi.” (Kaynak: Rum suresi 41).

Ferdi ahlak anlayışı cahiliye devri Arap dünyasına hakim olan ahlaksızlığın belli başlıları şunlardır;

İnsan hayatının değersiz oluşu, belinden kılıcını çıkartmayan cahiliye Arabı en küçük anlaşmazlıklarda bile işi kılıcına havale ederdi. Kan dökmekten çekinmezdi.

Araplar arasında bir kere düşmanlık başladı mı asırlarca devam ederdi. Savaşlarda galip geldikleri zaman aldıkları esirleri diri diri yakarlardı. İnsanları işkence ederek öldürmekten zevk alırlardı.

Hasımlarını buldukları zaman kafataslarını söküp kadeh olarak kullanırlardı. Kız çocuklarını toprağa gömme adet idi.

Çok garip bir namus hissine ve vahşice bir gurura sahip olan hissiz ve katı yürekli Arapların halini Kuranı Kerim şöyle anlatır.

Kaynak: Nahl suresi ayet 58-59’da şöyle buyurmaktadır, “Onların birine bir kızının dünyaya geldiği müjdelendiği zaman yüzü kızarır, hiddetten köpürür, kendisine verilen kötü müjde yüzünden halktan gizlemeye çalışır. Kız çocuğunu utana utana tutsun mu? Yoksa toprağa mı gömsün? Ne de kötü hüküm veriyorlar.”

Sevgili okurlarım çöl bedevilerine göre kız evladının dünyaya gelmesi bir felaket sayılırdı. Devamı nasipse haftaya. Amin.