31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kala siyasal partiler ülkenin dört bir yanında çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarını devam ettiren Gelecek Partisi, Yalova’daki adayını açıklayan ilk partilerden biri olmuş ve İl Başkanları Kürşat Emre Çandır’ı Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyuna duyurmuştu.

Yalova Gelecek Parti Istanbul Saadet Grup Toplanti Yerel Secim Aciklama Basarisizlik Belge (8)Gelecek Partisi, Yalova’daki faaliyetlerine devam ederken, Genel Merkez’den özel bir isim Yalova’nın misafiri oldu. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen ve akabinde TBMM’deki Gelecek-Saadet Partisi Grubu’nun Grup Başkanvekili görevini üstlenen İsa Mesih Şahin, Yalova’da bir dizi temasta bulunmak amacıyla ayağının tozuyla Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığı’na geldi. 17 Şubat Cumartesi günü saat 09:30’da İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Şahin’in basın açıklamasına Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır, Gelecek Partisi Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Mehtap Ensarioğlu, Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı, Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz ve beraberindeki İl Yönetimi’nden isimler katıldı.

Yalova Gelecek Parti Istanbul Saadet Grup Toplanti Yerel Secim Aciklama Basarisizlik Belge (10)“Bu seçim sosyolojik açıdan anket niteliği taşıyor”

Basın mensuplarına ve partililere verilen sabah kahvaltısının ardından söz alan Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır, programa katılan partililere ve basın mensuplarına teşekkür ettikten sonra sözü misafir olarak bulunan Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Korkmaz’a bıraktı. İki farklı siyasi parti olduklarını ancak tek yürek halinde bulunduklarını belirten Korkmaz, seçim sürecinin dostça geçmesini temenni ettikten sonra sözü Gelecek Partisi Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ensarioğlu aldı. Seçimin sosyolojik açıdan anket niteliği taşıdığını söyleyen Ensarioğlu, “Reklamın ve algının gücü karşısında projelerin kalitesi karşısında insanların vermiş olduğu tepkiyi ölçeceğiz. Karşımızdaki adaylar çok rahat bir şekilde bütçelerini belirtiyorlar ve ne kadar rahat bir şekilde harcama yaptıklarını söylüyorlar. Ben bunu bir nevi vatandaşa karşı saygısızlık olarak algılıyorum” dedi. Rakiplerin parayla ve reklamlarla insanların algısını değiştirmeye çalıştıklarını iddia eden Ensarioğlu, bu seçimi çok önemsediğini belirtti ve daha önce yaptıkları çalışmaların Çiftlikköylülerin önünde olduğunu belirterek vatandaşların kendilerini şaşırtmayacaklarını açıkladı.  

Yalova Gelecek Parti Istanbul Saadet Grup Toplanti Yerel Secim Aciklama Basarisizlik Belge (5)“Gelecek-Saadet grubu yapıcı muhalefet boşluğunu doldurdu”

Başkan Adayları Çandır’ın daha önceki çalışmalarını beğenerek takip ettiğini ancak mekan olarak ilk defa Yalova’ya geldiğini belirterek sözlerine başlayan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, “Yalova’da sıcak ve samimi bir ortam var. Siyasette bu çok önemli bir şey ve bunu başarabilmenin başka başarıları beraberinde getireceği inancını taşırım. Çünkü ben de daha önce İstanbul İl Başkanlığı’mda ve Kadıköy İlçe Başkanlığı’mda bunu yapmaya çalıştım. Biz Gelecek Partisi olarak yaptığımız ittifaklar ve protokoller sonucunda 14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinden sonra TBMM’de 10 milletvekilliği ile temsil edilme hakkı kazandık. Sonrasında da TBMM’de Gelecek-Saadet grubunu oluşturduk ve bu grup çok önemli yere sahip oldu. Türkiye’de çok önemli bir eksik olan yapıcı muhalefet boşluğunu doldurdu. Türkiye’de yeni bir muhalefet tarzı nasıl yapılır ve güçlü bir muhalefet nasıl olacağını gösterdik ve buna da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Bu oluşumun Türkiye’de yeni tecrübe edildiğini, iki farklı parti olduklarını ve farklı kararların da olabildiğini vurgulayan Korkmaz, ancak grup iradesine sıkı bir şekilde sahip çıktıklarını sözlerine eklerken, “Bize o günkü toplantıyı yöneten Meclis Başkan Vekili soruyor; Biz anlamadık, siz evet mi verdiniz yoksa hayır mı verdiniz vs.” Bizde buradaki deneyimin Türkiye demokrasisinde yeni bir deneyim olduğunu ve buna herkesin alışacağına söylüyoruz” dedi.  Türkiye’deki kısır döngüye karşı yeni ve üçüncü bir yol olduklarını vurgulayan Şahin, “İnsanlara işte burası benim yeni adresim dedirtecek bir anlayışa ihtiyaç var. Biz Gelecek Partisi olarak siyasetin bu boşluğunu doldurmaya çalışıyoruz. Elbette önümüzdeki dönemde Türkiye siyaseti her anlamda yeniden şekillenerek yoluna devam edecektir. Burada en büyük görev muhalefetindir. Sonuçta 14 ve 28 Mayıs’ta kaybedilmiş bir seçim var. Türkiye’nin kayıp yıllarını telafi etmek için bir motivasyona ihtiyacımız var. Onun için biz yoğun bir hayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yalova Gelecek Parti Istanbul Saadet Grup Toplanti Yerel Secim Aciklama Basarisizlik Belge (3)“Emeklilerin karşısına çıkamamak onların stratejisi olmuş”

Yerel seçimlere Türkiye’nin genel siyasetindeki sorunlarla gidildiğini açıklayan Korkmaz, “Bugün sokağa çıktığınızda herkesin bir enflasyon ve hayat pahalılığı sorunu var. Seçimlerde olan akaryakıt fiyatı şuan 2 katına çıktı. Emeklilerle karşılaşacağız ve onlar iktidarı bulamadıkları için hesabı muhalefete soruyorlar. Çünkü iktidarın emeklinin karşısına çıkacak cesareti yok. Emeklimiz haklı olarak 10 bin lira ile nasıl geçineceğim diye hesap soruyor. Ben bir muhalefet milletvekili olarak emekli bana hesap sorduğunda yüzüm kızarıyor. Onlar için emeklinin karşısına çıkmamak en büyük strateji olmuş. Biz de bu konuyu güçlü bir şekilde dile getirmeye çalışıyoruz ve en düşük en emekli maaşı asgari ücret seviyesinin altında olmamalı diyoruz. Bundan 10 yıl önce emekli maaşları asgari ücretin üzerindeydi ama bugün neredeyse yarısı oranında. Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi. Türkiye’nin en önemli sorunun adalet olduğunu vurgulayan Korkmaz, insanların adalete olan güvenlerini kaybettiklerini ve bu nedenle ekonominin de ayakta tutulamadığını ifade ederken, “adalet ve hukuka güven olmayınca yatırımcıyı da tutamıyorsunuz. Hatta bırakın yabancı sermayeyi, yerli sermayeyi bile tutamıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki bir diğer önemli sorunun liyakat sorunu olduğunu, Türkiye’yi liyakatli kadroların yönetmediği eleştirilerinde bulunan Korkmaz, Mehmet Şimşek’in 2018 yılında görevden alınıp yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın getirilmesinin ekonomiyi bozduğunu söyledi ve Mehmet Şimşek’in durumu kurtarabilmek için tekrar göreve çağrıldığını belirtti. İktidarın seçim öncesi mülakatları kaldırma vaadi verdiğini hatırlatan Korkmaz, gençlerin bu sözün tutulmasını beklediğini söyledi.

Yalova Gelecek Parti Istanbul Saadet Grup Toplanti Yerel Secim Aciklama Basarisizlik Belge (1)“150’ye yakın yerde iş birliği var”

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin Yalova’dan neden ortak bir aday ile giremediği sorusuna cevap veren vekil Korkmaz, “Bu seçimi kendi dinamikleriyle değerlendirmek gerekiyor. Genel seçimin kendi şartları kendi dinamikleri vardı, yerelin de yerelden kaynaklanan farklı şartları ve realiteleri var. Biz bütün Türkiye’yi masaya yatırdık. Bazı bölgelerde beraber hareket etme konsensüsü oluştu. 150’ye yakın seçim bölgesinde Gelecek-Saadet işbirliği var. Bazı yerlerde biz Saadet adayına bazı yerlerde de Saadet bizim adayımızı destekliyor. Böyle çok açık bir protokolümüz var. Dediğim gibi siyasi partilerin bölgelerdeki şartlarını farklı değerlendirmeleri, kendi dinamiklerini gözetmek gibi gerekçelerle… Burada tabi herkes kendi tahlil ve analizlerine saygı duyuyor. Bu anlamda da 2 partinin Yalova’da farklı bir düşüncesi var” dedi.

Yalova Gelecek Parti Istanbul Saadet Grup Toplanti Yerel Secim Aciklama Basarisizlik Belge (7)Program sonunda söz alan Gelecek Partisi Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır, Yalova’daki son 4,5 yılın “tutuk” belediyecilikte tarihe geçtiğini belirtirken hazırladıkları “Başarısızlık” belgesini basın mensupları ve partililerin önünde gösterdi.

Özyiğit, Vali Yardımcısı Olarak Atandı Özyiğit, Vali Yardımcısı Olarak Atandı

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz