Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme kararını almasından sonra Yalova Gazetesine değerlendirme de bulundu. Memleket Partisi Milletvekili 1. Sıra adayı Ertan Şener’in basın toplantısından sonra Muttalip Tunç’tan Yalova Gazetesine özel açıklamalar geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimlere 3 gün kala kendisi Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Siz, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı olarak bu karara yorumunu nedir?

Muttalip Tunç: Şimdi tabi ki biz çalışmalarımızı Millet ittifakı olarak devam ettiriyoruz. Yani biz Muharrem İnce’nin ayrılacağı veya ayrılması olasılığına karşı bir herhangi bir durum belirlemedik. Sadece biz Millet ittifakı olarak Yalova’da 1. parti çıkmak, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun %50’nin üzerinde oy almasını sağlamak için çalışıyoruz. Zaten bu öyle olacaktı. Gerçekleşecekti Yalova’da. Genelde baktığımızda zaten Sayın Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu zaten %50’nin üzerinde oy alıyordu. Bunu da anketler gösteriyor. Ancak bu arada Sayın Muharrem İnce’nin çekilmesi bizi nasıl etkiler? Tabi ki olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Çünkü Muharrem İnce’ye oy verecek olan demokrasiden yana, insan haklarından yana, hukuktan yana kişiler, emeklilerden yana olanlar, öğrencilerden yana olanlar, özellikle genç seçmenler tabi ki Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerdir. Bu da tabii bizim oy oranımızı yükseltecektir. Yani bize olumlu olarak yansıyacağını düşünüyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinden sonra Memleket Partisi Yalova 1. Sıra Milletvekili adayı Ertan Şener bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında gelen soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceklerini söylediler. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

Muttalip Tunç: Memleket Partisi Milletvekili adayı Sayın Ertan Şener’e teşekküre diyorum bu görüşlerinden dolayı. Olması gereken zaten buydu. Bu olması gerekiyor. O da görüşünü beyan etmiş. Teşekkür ediyoruz kendisine bu düşüncelerinden dolayı. Veya bizi destekleyeceklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin