Çiftlikköy Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortakulu Steamşah Kulübü’nün 48 öğrencinin katılımıyla başlattığı Teknoatık Projesi’ne Çiftlikköy Belediyesi proje ortağı olarak destek veriyor. Öğrenciler, proje kapsamında toplanacak olan elektronik atıkları kullanarak, TÜBİTAK ve TEKNOFEST projeleri, dönem ödevi ve benzeri sanat tasarımı projelerinde robot, elektronik devre ve benzeri malzeme ihtiyacını giderecek. 

Proje kapsamında elektronik atıkların ileri dönüşümde kullanılabilirliği konusunda öğrencilerin düzenlendiği panele katılan Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, elektronik atıkların bir araya getirilmesiyle elde edilen malzemelerin kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler verdi. Belediyenin Sıfır Atık Tesislerinde geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ‘Geri Dönüşüm Atık Toplama Sepeti’ni de okula teslim eden Aras, “Kulüp öğrencileri, çeşitli projelerde yapacakları üretim için tekno atıklardan malzeme elde etmeyi düşünmüş. Biz de proje ortağı olarak hem geri dönüştürebilir atıkların toplanmasını sağlayacağız, hem de elektronik atıklar için farkındalık yaratmak adına bir kutu tasarladık ve bunu okulumuza teslim ettik” diye bilgi verdi.

Çiftlikköy Ramazan Bayramı Çiftlikköy Ramazan Bayramı

OPET’in ‘Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi’ kapsamında hazırlanan Tekno atık projesini bir dizi etkinlikle başlattıklarını dile getiren Şehit Abdülhamitkaya İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Akpınar, Steamşah kulüp öğrencilerinin çalışmalarına farklı etkinliklerle devam edeceklerini kaydetti.

Editör: Arda Yavuz