Bakan Yerlikaya: “Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 23 Şüpheli Yakalandı” Bakan Yerlikaya: “Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 23 Şüpheli Yakalandı”

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı uygulamalar aralıksız olarak devam ediyor. Yapılan uygulamalarda yakalanan dilenciler Zabıta Müdürlüğü merkezine götürülüyor. Burada yapılan kimlik kontrollerinin ardından üzerlerinden çıkan paralar tutanakla tespit ediliyor. Dilenmenin Kabahatler Kanunu kapsamında suç olduğunu ve bununla ilgili işlem uygulandığını belirten Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri; “Vatandaşların duygularını sömürenlere karşı uygulamalarımız gerek resmi gerek ise sivil ekiplerce sürdürülmektedir. Kabahatler Kanunu’na göre dilenmenin, Türk Ceza Kanunu’na göre ise ebeveynlerin ya da birtakım kişilerin çocukları dilendirmesi suçtur. Vatandaşlarımızdan bu tür kişi veya kişilere para vermemesini rica ediyoruz” dediler. 

yalova-belediye-ekip-personel-zabita-mudurluk-dilenci-denetim (1)yalova-belediye-ekip-personel-zabita-mudurluk-dilenci-denetim (1)-1

Editör: Arda Yavuz