Mehmet Gürel Donanma için Yalova Belediyesine Tesis olacak ifadelerine yer vermişti. Donanma  paylaşımının altına gelen yorum ise, basında yankı uyandırmış ve Mehmet Gürel, post’un altına yapılan yorumu cevaplayacak mı sorusunu kafalarda uyandırmıştı.

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete

Donanma ile ilgili yaptığımız haberlerde, Donanma’nın mezbelelik durumunda kaldığını, çıkan yangınla ile birlikte üst katının çökme riskiyle karşı karşıya kaldığını, yağmurlu havalarda sokak hayvanlarına ev olduğunu, zamanında Donanma’da Şef Garson olarak çalışmış İlyas AYDIN, Donanma anılarına şahitlik etmiştik.

Peki Donanma şimdilerde nasıl? Donanma temizlendi mi? Mehmet Gürel yoruma cevap verecek mi? Yetkili makamlardan Donanma ile ilgili açıklama gelecek mi?

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete (15)

Zemin Temizlenmiş

Donanma’nın bu günlerdeki durumu içler acısı durumda. Geçtiğimiz aylarda yangın çıkmış, itfaiye erleri hemen duruma müdahale etmiş, yangın büyümeden söndürülmüştü. Yangın sonrası iyice mezbelelik durumuna düşen Donanma’nın akıbeti merak konusu olmuştu. Temizlik çalışmalarının zeminde yapıldığı, üst kat için videoda göreceğiniz gibi henüz bir temizleme çalışması başlatılmadığı görüldü. Üst kat, çökme riskiyle karşı karşıya, yangının izleri hala durmakta, is kokusu insanı rahatsız etmekte.

Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete (4)

Kedili Donanma

 Donanma’nın tek iyi durumu sokak hayvanlarına yuva oluşu idi. Ve Sokak Hayvanları videoda göreceğiniz gibi, Donanmanın tadını güneşli havalarda güneşlenerek çıkarıyorlar. Yağmurlu havalarda hayvanseverler, Donanma’nın içerisine mamalar bırakarak sokak hayvanlarını beslemekte, onlarca kedi ise soğuk havalardan korunmak için Donanma’yı tercih etmekte. Sokak hayvanları için Donanma’nın bahçesine, hayvanseverlerin oluşturmuş olduğu kedi evleri mevcut.

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete (5)

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, uzun süredir atıl durumda bulunan Yalova’nın sembol yapılarından Donanma Tesisleri’nde belediyeye ait bir sosyal tesis açacaklarını söyledi. Ama bir yorum ortalığı karıştırdı. O yoruma Gürel cevap verecek mi sorusu vatandaşın gündeminden düşmedi. Peki o yorum neydi? O yorumu yapan vatandaşın, Donanma’nın eski işletmecesi Mehmet Aktarlı olduğu iddia edilmiş ve Mehmet Aktarlı olduğu iddia edilen şahıs, Mehmet Gürel’in sosyal medya paylaşımının altına şu yorumda bulunmuştu :

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete (14)

"Mehmet Gürel Bey, donanmanın geçmişini bilmeden konuşup seçim propagandası yapıyorsunuz. Ben oranın boş arsasını alıp donanmaya Yalova'ya yakışacak şekilde tesis haline getirdim ve sizin gibi kişilerin sözüne güvenip yaptık. Ancak sonradan ruhsatlandırmadılar. Mustafa Tutuk Başkan doğrusunu yaptı. Kaçak olan yapının yıkılması için bize rica etti. Biz de doğrusunu yaparak yıktık ve tekrar en güzel şekilde inşa edeceğiz. Donanmayı seçim propagandası malzemesi yapmayın. Donanma sizi başkan yapmaz. Git başka seçim projelerini anlatın. Donanma adına yakışır bir tesis olacak. Geçmişi bilmemek size net bir şeyi gösteriyor, ırkçısınız"

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete (12)

Mehmet Gürel, “Sosyal Tesis Yapacağız” dedi ama bu yorum kafaları karıştırdı. Göstermelik bir temizlik yapan Belediye, yorum yapan vatandaş, tesise dönüşecek denen bir vaat. Donanma ile ilgili tam yetkili birinden buranın akıbeti ile ilgili nasıl bir yol izleneceğinin kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. 

Yalova’nın en güzide mekanı olmuş, şimdilerde mezbelelik durumuna devam eden Donanma’nın on durumu ise videoda görebilirsiniz.

Yalova Donanma Haber Temizlik Mehmet Gurel Chp Belediye Baskan Aciklama Aday Haber Gazete (11)

Muhabir: Duygu Saral