Yalova’nın en önemli sembollerinden biri olarak kabul edilen Donanma Tesisleri’nin mevcut durumu ile ilgili tartışmalar uzun süredir Yalova gündemini meşgul ediyordu. Mülkiyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’nda olan Donanma Tesisleri, uzun süreliğine Yalova Belediyesi’ne devredilmiş, Yalova Belediyesi ise burayı çeşitli işletmelere kiralamıştı. Geçen zaman içerisinde burada çok sayıda işletme açıldı ancak dikiş tutturamadığı için kapanmak durumda kaldı. Son birkaç sene içerisinde ise burada herhangi bir faaliyet gerçekleştirilmedi ve atıl duruma düştü. Yapının kaderine terk edilmesi burada suç içeren faaliyetlerin gerçekleştiği, can ve mal güvenliğine tehdit oluşturan bir yapıya haline geldiği yorumlarına neden oldu.

Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (8)

SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor SGK İl Müdürü Aydın; 37 Firma Emekliler İçin İndirim Kampanyası Yapıyor

Donanma’nın bu mevcut durumu Yalova’daki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecine de damgasını vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Mehmet Gürel seçilmesi halinde burayı belediyenin sosyal tesisi olarak kullanacakları vaadinde bulunmuştu. Yalova İl Özel İdaresi’nin de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’ndan kullanım hakkını alarak buraya yeni bir yatırım yapmayı düşündüğü iddiaları ortaya atılmıştı. Geçen zamanın ardından Yalova İl Özel İdaresi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı arasında bu bölgenin kullanımına yönelik olarak protokol yaptığı ortaya çıktı.

Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (10)

2 yapı arasında imzalanan protokol gereği Yalova Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Donanma Tesisleri’nde yıkım gerçekleştirmeye başladı. Yıkım tamamlandıktan sonra Yalova İl Özel İdaresi bu bölgeyi Yalova’nın yöresel yemeklerinin tanıtılacağı bir gastronomi noktası olarak kullanmayı planladığı öğrenildi. Proje çalışmalarına başlanan bina için İl Özel İdaresi Yalova Belediye Meclisi’ne başvuru yapıp burada imar değişikliği talebinde bulundu. Haziran ayında Yalova Belediye Meclisi’ne gelecek olan talep meclis tarafından onaylanırsa İl Özel İdaresi Donanma Tesislerinin yerine bodrum artı 1 kat olacak şekilde bir bina inşa edecek. Bina inşa edilirken ise halen mevcut olan yasal sıkıntılar ortadan kaldırılacak ve mevzuata uygun bir yapı oluşturulacak. Binanın bodrum kısmı mutfak olarak inşa edilecek. Üst kısmında ise İl özel İdaresi tarafından işletilecek olan bir gastronomi noktası yer alacak. Burada Yalova’ya özgü yemekler servis edilecek. Bina, Yalova’ya uygun bir mimari kimlik ile tasarlanıyor. Proje çalışmalarının tamamlanması sonrasında Projeler Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na gönderilerek onaylatılacak. Onayın ardından İl Genel Meclisi gündemine gelecek olan projenin bütçesi oluşturulacak ve sonrasında da yeni bina için çalışmalara başlanacak.

Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (12)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (11)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (9)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (6)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (4)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (5)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (2)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (3)Yalova Belediye Donanma Tesis Fen Isleri Yikim (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel