Bolu’da 33 ortağın işbirliğiyle hayata geçen projenin Yalovalı işadamlarına örnek olması temennisini dile getiren ve bunu hayata geçirmek istediklerini belirten YAGESAD Başkanı Behram Kavlak, Yalova’yı bir tersaneler şehri yapmak istediklerini kaydetti. Bolu ziyaretinde Yalova heyetinde Başkan Behram Kavlak, Yönetim kurulundan Murat Uzuneser, Metin Soysal, Cem Yıldırım, Vildan Budak, İşbirliği Güç Birliği Başkan Yardımcısı Özkan Tiryaki, Günay Karadağ, YTSO’dan Hakan Özten, Esnaf Odaları Birliği’nden Ahmet Ortakoğlu yer aldı.

Bolu’da ortaklık modeliyle 1500 kişi istihdam edildi

Boludağ İşbirliği Güç Birliği Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Bolu tüneli yapılırken bu projeyi hayata geçirmek içini harekete geçtiklerini ancak ortaklık kültürünün çok oturmadığı için bazı zorluklar yaşadıklarını kaydetti. Daylan, “120 milyon TL’ye mal olan bu proje sonunda Türkiye, Avrupa’daki en büyük yatırımlardan birine kavuştu” dedi.

Bolu Dağı Tüneli projesiyle birlikte ortaklık fikrinin doğduğunu kaydeden Daylan, işe başlamadan önce 250 kişiye başvurduklarını, ancak 33 kişiyle yola çıktıklarını ifade ederek, yerel basında kendilerine sert eleştiriler geldiğini ancak şu anda 1500 kişiye istihdam sağlayan bir tesis kurduklarını ifade etti.

“1000 kişiyi Yalova’da istihdam edeceğiz”

YAGESAD Başkanı Behram Kavlak ise, Yalova’da ‘İş birliği Güç birliği’ adı altında Kooperatif kurduklarını, halen 35 şirketli ancak ilerleyen zaman içinde 50 ortaklı çalışma ile Yalova’da Çatı Aş adıyla şirket kurup, bir holdingin alt yapısını yapıp, Taşköprü bölgesinde Top arazisi denilen bir yerde en az 1000 kişinin istihdam edileceği çelik işleme fabrikası kuracaklarını dile getirdi. Kavlak, bu tesislerde depreme dayanıklı demonte çelik binalar yapacaklarını, kurulacak tek bir fabrikada rüzgar enerjisinde kullanılacak direklerin imal edileceğini, tersaneler bölgesinde tersanelerin ihtiyacı olan çeliklerin işleneceğini tesislerin tek çatı altında kurulup çalıştırılacağını söyledi.

Kavlak, ‘200 milyon TL’lik bir yatırım ile fabrikayı kuracağız. Türk Çelik Derneği’nin hazırladığı raporlar mükemel. En ince ayrıntısına kadar hazırlanan raporları güzel bir sunumu ile Başbakanımıza bilgi vererek desteğini alacağız. Yalovalı iş adamları olarak, amacımız Yalova’yı bir tersane şehri yapmak. Biz, bu sektörün çok büyük bir sektör olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim