Partisiyle ilgili önemli bilgiler veren Doğancı, "Yalova halkını tekrar Cumhuriyet Halk Partili bir başkana teslim ederek emanetimizi geri alacağız" dedi.

Erdem Doğancı kimdir?

Arifiye Köy Enstitüsü mezunu ve Bolu Öğretmen Okulu Atatürkçü iki öğretmenin torunuyum. Atatürk devrimlerini içselleştirmiş genç bir siyasetçiyim. Parti içinde aldığım görevlere geldiğimiz zamanda siyasi hayatıma sandık görevlisi olarak başladım.Daha sonrasında İlçe yönetim kurulu üyeliği, İl gençlik kolları başkanlığı, İl yönetim kurulu üyeliği, belediye meclis üyesi adaylığı, merkez ilçe başkanlığı ve son olarakta il başkanlığı görevimi aldım.

Erdem Doğancı'nın siyasi hedefi nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yerelde ve genelde iktidara taşımak. Tabii ki her siyasetçi gibi benimde şahsi planlarım var ama burada öncelikli olarak partim bana ne görev verirse o görevin üstesinden gelmek ve onu başarmak isterim.

İl Başkanlığı göreviniz süresince partinize şunu katmalıyım dediğiniz şeyler nedir?

Partinin her kademesinde çalıştığım için nelerin eksik olduğunun farkındayım. Yapacağımız çok iş var. Kamuoyu zaten bizim açıklamamıza gerek kalmadan gözlemleyerek görecektir.

Genç sayısının parti içinde arttırılması konusunda ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

Gençlerimizi apolize ettiler. Gençlik siyasetten çok günlük hayatla ilgilenmeye başladı. Onları siyasete çekebileceğimiz politikalar geliştirmemiz lazım. Bunun tabii genel merkez boyutu da var yerel boyutu da olacaktır.  Belediye başkanlıkları boyutunda da çalışmalarımız olacak. Öncelikli hedefimiz bizim örgütsel anlamda yapacaklarımız. Gençlere hitap eden esnaflar, gençlere hitap eden iş adamları veya gençlerin problemleri üzerinde durarak onlarla organik bağ kurmamız gerektiğine inanıyorum. Onları siyasete yavaş yavaş davet edeceğiz. Yalova'da yaşayan genç iş adamlarını partimize davet edeceğiz. Avukatlarımız, mimarlarımızı davet edeceğiz. Böylelikle hem genç sayımızı arttıracağız hem de gençlerin niteliğini yükselteceğiz.

Yönetiminizde Mehmet Gürel'in yönetiminden isimlere yer verdiniz. Kurultay delegesi olarakta  Mehmet Gürel'i tercih ettiniz. Bu liste gerçekten Erdem Doğancı'nın listesi mi?

Yalova'nın 6 tane kurultay delegesi var. Bunun yanında bir tane doğal delegemiz ve milletvekilimiz Sayın Tahsin Becan var. Bu 6 delegenin belirlenmesinde önümüzde ki süreç sadece bir seçimli kurultay olmayacak aynı zamanda bir tüzük kurultayı da gerçekleşecek. Tüzük değişikliği gerçekleşecek. Buna katkı verebileceğine inandığımız arkadaşlar üzerinde yoğunlaşmaya çalıştık. Tabii ki herkes katkı verebilirdi ama aynı zamanda da Yalova'da bir kapsayıcı olmamız gerekiyor. 6 kurultay delegesine 6 ilçe başkanı yazdığım zaman ben dahil dışarıda kalıyor. Böyle olduğu noktada 3 büyük merkez ilçe başkanımızı Yalova Merkez İlçe Başkanımız Kemal Sürer, Çınarcık Merkez İlçe Başkanı Hasibe Bilgin, Çiftlikköy Merkez İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı'ya yer verdik. Koru Belediye Başkanımız Kamil Yaman'a yer verdik. Aynı zamanda partide ki önceki görevlerini düşünürsek Mehmet Gürel'e yer verdik. Bir de kendimi yazarak 6 kişilik listemizi tamamladık.

Yalova'da son iki yerel seçimde merkez belediyeyi kazanan partinin il başkanı oldunuz. Bu konuda üzerinize ciddi bir yük bindi. Önümüzde ki seçimlerde de bu başarı tekrarlanabilecek mi?

2 dönem üst üste Yalova Belediyesi'ni almıştık. Ama bugün baktığımız noktada Yalova Belediyesi'ni seçilmiş başkanımız yürütmüyor. Biz bunu bir emanet olarak görüyoruz. En büyük hedefimiz o. O emanetimizi geri alacağız. Yalova halkını tekrar Cumhuriyet Halk Partili bir başkana teslim ederek emanetimizi geri alacağız. Tabii ki bu demek değil ki bizim diğer bölgelerde hedefimiz yok. Biz Yalova'nın tamamında iddialıyız. Doğru insanlarla, doğru adaylarla halkın kabul gördüğü tanıdığı iş hayatından olabilir, kamu görevlilerinden olabilir. Toplum tarafından kabul görmüş isimlerle çıkacağız. Bu da yeterli değil. Belediye meclis üyelerimizi ve İl Genel Meclis üyelerimizde aynı şekilde doğru isimleri tespit ederek vitrine çıkartacağız. Hedeflerimiz arasında öncelikle tüm belediyeleri almak istiyoruz. İl Genel Meclisi'nde çoğunluğu almak istiyoruz. Ve belediye meclis çoğunluklarına elimizin altında tutmak istiyoruz. Bu yönetsel anlamda birlik oluşturacak ve aksamalara sebep vermeyecek şekilde Yalova'yı sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz.

Sosyal demokrat belediyecilik kavramını açabilir misiniz?

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız sosyal demokrasinin temel ilkelerine dayanıyor. Özgürlük, adalet, eşitlik ve dayanışma gibi kavramlara dayalı hizmet anlayışı ön plana çıkıyor. Toplumun her bir bireyine herhangi bir ayrım yapmaksızın adil, eşit hizmet etmek ve onların ihtiyaçları doğrultusunda faaliyetler yapmak diyerek kısaca tanımlayabiliriz. 

Bunun içine kültürel faaliyetler, sosyal faaliyetler, modern kent dizaynı girebiliyor. İnsanların refah içerisinde yaşayabileceği sağlıklı işleyişe sahip kentler yaratmak ve onları eşit hizmete kavuşturmak.

Bundan önceki seçimlerde İyi Parti ile bir ittifak çatısı altında seçimlere katılmıştınız. Bu önümüzde ki belediye seçimlerinde İyi Parti kendi adaylarını çıkartacağını söyledi. Ve diğer Cumhur İttifakı partilerine de aynı çağrıda bulundu. Bu durum Yalova'yı nasıl etkiler, önümüzdeki günlerde yine bir ittifak söz konusu olabilir mi?

İyi Partiyle geçmiş dönemde bir dirsek temasımız oldu. Onlar aynı ittifakta mücadele ettik, beraber seçimlere katıldık. Ancak bu demek değil ki siyasetin tabiatı gereği de tüm siyasi planlamamızı bu ittifak üzerinden yapacaktık. Onlarında kendi iradeleridir. Sonuçta aldıkları karara saygı duymak düşer. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm seçim bölgelerinde Armutlu'dan Altınova'ya kendi adaylarımızla iddialıyız. Kendi adaylarımızla halkımızı ikna edeceğiz. Onlara yapacağımız çalışmaları aktaracağız. Türkiye’de siyaset 24 saat içinde değişiyor. Genel merkezler boyutunda böyle bir karar alınır alınmaz ama oradan gelen direktifler bizleri etkileyecektir. Ama şu an da böyle bir ittifak söz konusu değil.

Editör: Arda Yavuz