Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, vatandaşların İlçe olma talebinin gerçekleşmesi için 900 kişinin gerekli olduğunu hatırlatarak Esenköy’lü yazlıkçılara seslendi. Başkan Temel, “40 günümüz kaldı. Kayıtlar için son 40 gün. Nüfus olarak İlçe sayısına 400-500 kişilik eksik kaldı. Sizlerin de desteği ile bu sayıyı tamamlayalım. Kayıt aldırmak isteyenler belediyemize uğrayabilir, kendilerini Çınarcık İlçe nüfusa götürerek kayıtlarını alma konusunda yardımcı olacağız. Beldemizin İlçe olması için çalışıyoruz. İlçe olmak için 10 Bin nüfus şart. Fakat Beldemizin coğrafi yapısı ve iki ilçeye uzaklığından dolayı en az 6 Bin nüfusu bulması durumunda İlçe olmaya hak kazanacağız. Bunun için yazlıkçıların da buraya kayıt almaları gerekmektedir. Şimdi destek sırası siz değerli vatandaşlarımızda, ilçe olmak istiyoruz haydi sende bize destek ol. Şahsımın ve meclis üyelerimizin üstün gayretlerine ve Esenköy'ü kalkındıracak olan projelerine 1. İkamet adresinizi Esenköy yaparak destek zamanı. Aralık sonuna kadar değerli vatandaşlarımızın ikamet adreslerini Esenköy'e almaları çok önemlidir. Sevgili Esenköy halkı ve sevdalıları beldemizi ilçe yapmamızda katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Turizm beldemiz yaz nüfusu ile yerleşik nüfusumuzun 20 kat üstüne çıkmaktadır. Bu nedenle ilçe olmayı fazlasıyla hak etmekteyiz. Esenköy’de Hastane, Lise ve Yüksekokul olsun istiyoruz. Hizmeti ayağınıza getirmek için her haneden en az 1 kişi de olsa ikamet adresinizi Esenköy’e alarak bizlere katkıda bulunmanızı istiyoruz. Siz değerli vatandaşlarımızın yapması gereken, nüfus müdürlüğünde 1.ikamet adresinizin Esenköy olarak belirterek kaydınızı aldırmanız. Şimdi birlik zamanı; Esenköy’ü ilçe yapabilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

HASTANE: Sağlık Ocaklarının yerine hastane olabilmesi için.

BANKA: Devlet bankaları ve özel bankaların getirilebilmesi, bankamatik sayılarının artabilmesi için.

HİZMET KALİTESİ: Belediyenin gücünü arttırarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için.

KAMU BİNALARI: Emniyet merkezi, kaymakamlık, vergi dairesi müdürlüklerinin faaliyete girebilmesi için. Tüm hizmetleri Esenköy’de alabilmeniz için.

SOSYAL FAALİYETLER: Her türlü sosyal etkinlikleri daha fazla yapabilmek için.

EĞİTİM: Lise ve Yüksekokul faaliyete girebilmesi için vb. daha çok hizmeti sizlerin ayağınıza getirebilmemiz için Esenköy ilçe olmak istiyor.

Editör: TE Bilişim