Eskici pazarı, bit pazarı, ikinci el eşya pazarı olarak tabirleri barındıran, Pazar Yerinde her Perşembe kurulan pazarın müdavimleri oldukça çok.  Pazar da a’dan z’ye her şeyi bulabileceğiniz ama en çok eski aksesuarlara düşkün olanların tercih ettiği, elektronikten nalbur ürünlerine, kasetlerden eski radyo teyplere birçok ürünün ikinci eline ulaşabiliyorsunuz. Tamir edilmesi gereken ürünlerinde olduğu pazarda fritözden ekmek yapma makinasına, kahve yapma makinalarından saç şekillendiricilere her türlü elektronik malzemeyi bulmak mümkün. Tezgahlardaki yerini alan ürünler arasında televizyondan telefona, telefon aksesuarlarından elektroniğe bulmak mümkün. En çok dikkat çeken ürünler ise biblolar, duvar saatleri, kristalden porselenden yapılmış eski fincan ve bardak takımları.

Altın Haftaya Nasıl Başladı? Altın Haftaya Nasıl Başladı?

Yalova Bit Pazari Eskici Pazari Vintage Modasi (9)Vintage Modası

 Vintage modasını takip eden gençler ise, bu tür pazarlara sabahtan kuyruk olup malzemeleri en uygun fiyattan toplamaya çalışıyor. Kaset-cd-plak tutkunları da her perşembe Yalova Bit Pazarına rağbet gösteriyor. Kasetçalar, pikap, daktilo gibi ürünleri kovalayıp, aksesuar olarak satın alıyorlar. Kimi zamanda bir pazarından aldıkları ürünlerin ticaretini yapıp, ikinci el satış mağazalarında satışa sunuyorlar. Vintage modasının yaygınlaşması ile bu tarz pazarlara rağbet daha çok artmış, en iyi parçayı yakalamak için sabahtan bit pazarlarının yolu tutuluyor. Akşam saatlerinde gidildiğinde ise Namümkün oluyor aradığın ürünü bulabilmek. Bit Pazarı müdavimleri için pazarcı esnafı özel olarak müşterilerine istedikleri parçayı bulduklarında ulaştırıyorlar.

Haber: Duygu Saral

Yalova Bit Pazari Eskici Pazari Vintage Modasi (4)Yalova Bit Pazari Eskici Pazari Vintage Modasi (2)Yalova Bit Pazari Eskici Pazari Vintage Modasi (1)

Editör: Arda Yavuz