Fazlaca, “Altınova’da hem genç hem bir kadın eli olarak farkındalık yaratacağımıza inandığımız için iddialıyız. Bu seçimi Allah nasip ederse büyük bir farkla alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“İnsan hayatına dokunacak projelerle Altınovalıların karşısına çıktık”

20 senedir Altınova’dayım, bu ilçede ekmeğimi kazanıyorum, çocuklarım burada büyüyor. Dolayısıyla taşınma şansımın olmadığı yerde değiştirme şansım vardır niyetiyle belediye başkanlığına geçen dönemde adaylığımı koymuştum. O dönem çok az bir farkla seçimden galip çıkamadık ama bu dönem umutluyuz, belediye başkanlığını taçlandıracağız. Yaşadığınız yerde insan mutlu değilse, sosyal hayatınız yoksa eğitim alanlarında eksiklik varsa burada bir kadın elinin farkındalık yaratacağını düşündüğüm için belediye başkanlığına aday oldum. Yaşadığımız yerde eğitimle, gençlikle, kadınlarla ilgili ve ailelerin sosyal yaşamıyla alakalı eksiklikler var. Bizim projelerimiz yol yapacağız, köprü yapacağız, bunlar zaten bir belediye başkanının asli görevleri. Fakat insan hayatına dokunacak projelerle Altınova’da yaşayan insanların karşısına çıktık. Projelerimiz hemen hemen bütün evlere girdi kitapçıklar halinde, sosyal medyadan da açıklamalarımızı yaptık. Güzel bir genç ortalamasıyla meclis üyesi oluşturduk ve halkımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Gençlerimizin hiçbir zaman söz hakkı olmamış genel itibariyle belediye meclis üyelikleri açısından. Bizde yepyeni genç bir kadroyla insanların karşısına çıktık. Altınova’da hem genç hem bir kadın eli olarak farkındalık yaratacağımıza inandığımız için iddialıyız. Bu seçimi Allah nasip ederse büyük bir farkla alacağımızı düşünüyoruz. Seçimi kaybettikten sonra kenara çekilmedik 5 yıl boyunca insanlarla gönül bağımızı koruduk. Şu anda ben aileler olsun, kahvehaneler olsun, gençlerin ortamları olsun çok rahatlıkla giriyorum ve büyük bir teveccühle karşılanıyorum. Aileyi kadın toparladığı gibi yaşadığınız ilçede de adaylığını koyduğunuz, talip olduğunuz belediye başkanlığında da çekip çevirebileceğine, kadının gerçek imzasını atacağına insanlar inanıyorlar ve ben halkta karşılık bulduğuma inanıyorum” dedi.

Yalova Altinova Belediye Baskan Aday Chp Proje Aciklama Basin (1)

“İşçiler için 500 yataklı bir konuk evi projemiz var”

Altınova’da Belediye Meclisi’nde 3 tane üyelerinin olduğunu belirten Fazlaca, “Meclis üyelerimizin taleplerine göre aldığımız rakamlarla seçildiğimizde karşılaşacağımız tablo aynıysa borç durumunu insanlara sosyal medya ve basın yoluyla duyuracağız” şeklinde konuştu. Altınova’da kadın aday olmak zor mu soruna cevap veren Fazlaca, “Buranın bir sosyal hafızası var. İlk etapta ben bunu zorluğunu çektim. Ama bu 5 yıl oyunca seçini kaybettik ama geri çekilelim demedik. İnsanlarla gönül bağı kurduk. Dolayısıyla ilk etaptaki ön yargılar yıkıldı. Şuan da ben aileler olsun, kahveler olsun, gençlerin ortamları olsun, çok rahatlıkla giriyorum ve büyük bir teveccühle karşılanıyorum. Neden? Aileyi kadın toparladığı gibi yaşadığınız ilçede de adaylığını koyduğunuz, talep olduğunuz belediye başkanlığında da kadınların imza atacağına insanlar inanıyor. Dolayısıyla karşılık bulduğuma inanıyorum” ifadelerini kullandı. Altınova’ya 20 yıl önce Tuzla’dan geldiğini açıklayan Fazlaca, “Bu tersane sektörü için gelmiştim ve buraya gelmeden önce bu bölgeye 40 bin kişinin geleceğinin taahhütünü vermiştik. Buradaki işçi yoğunluğunun burada olacağı biz daha gelmeden önce biliniyordu. Fakat geldiğimiz süreçte şöyle sorunlarla karşılaşıyoruz; Buraya mevsimlik ve gurbetçi olarak gelen işçilerimizin barınmayla ve sosyal alanlarla ilgili ciddi sıkıntılar var. Şehir içindeki küçük pansiyonlaşmayla birlikte toplumsal sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Bu apartmanlarda yaşayan aile sakinlerini huzursuz ediyor. Dolayısıyla bizim şöyle bir projemiz var; İşçi Konuk Evi… Tersanelere çok yakın, tersaneciler ile ortak planlamayla projelendirdiğimiz en az 500 yataklı bir yer olacak. Sadece barınma ile ilgili değil, aynı zamanda onlara sosyal alan yaratmamız lazım. Bu nedir? Berber, yemekhane, kantin… Dolayısıyla çalışan işçilerin kademeli olarak şehir hayatına girmesini engellemek istiyoruz. Hersek bölgesinde İşçi Konuk Evi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

“Bedavacılık mantığı çok yanlış”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kara Tablo! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kara Tablo!

AK Parti’den rakibinin açıkladığı projeleri yakından takip ettiğini söyleyen Fazlaca, “Baktı Çıktı projesinin fiziken mümkün olmadığı 15 sene önce meclis ve karayollarının incelemesi neticesinde karara bağlanmış ve bu proje ret almış. Biz insanlara hayal satılmasını doğru bulmuyoruz. Baktı Çıktı projesi gerçekten çok şahane bir proje olurdu ama yapılabilirliği konusunda devletten ret almış bir projeyi paranız olsa daha uygulayabilme şansınız olmaz” şeklinde konuşurken, rakibinin bir diğer projesi ile ilgili yorumda bulunan Fazlaca, “ Şarj istasyonlarıyla ilgili kararlar meclis tarafından alındı, onaylandı. Şu anda onun yatırımıyla ilgili beklenti noktasındayız. Dolayısıyla zaten yapılmış ve onaylanmış bir projeyi halka tekrar yeni bir projeymiş gibi lanse edilmesini doğru bulmuyorum. Rakibimin bir de dere ıslahı ile ilgili bir projesi olduğunu duydum. Dere ıslahı, şu Baktı Çıktı projesinin en az 3 katı maliyetinde... Dolayısıyla 5,10,15 sene de olabilecek birey değil. Eğer olmuş olsaydı, ekonominin en güzel olduğu dönemlerde Metin Başkan tarafından gerçekleştirilirdi. Bunun gerçekçi bir proje olduğunu düşünmüyorum. Çok büyük bir imar değişikliği olması gerekiyor. Dolayıyla biz gerçekçi, insana, kadına, çocuğa ve gence dokunan, elle tutulabilir, küçük bütçelerle oluşturulabilir projelere imza atmak istiyoruz” dedi. Rakibinin düğün salonlarının bedava olacağını söylediğini hatırlatan Fazlaca, “Ben bedava mantığının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü orada bütün vatandaşların hakkı var. Kimin malının kime veriyorsunuz diye bir söylem var. Zaten şu anda da belediye tarafından ihtiyaç sahibi yeni evlenecek çiftler için bir uygulama var. Belediye’de bir işletme mantığındadır. Oranın da işçi gideri vardır, elektrik, su, temizlik giderler var. Giderin olduğu bir yerde ve vatandaşın bütçesiyle oluşturulan belediye imkanlarını halka hiç kimse bedava tahsis edemez. Bu Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanabilen bir şey değildir. Bu insanların ilk etapta duygularını okşayabilir ve hoşlanabilir ancak uygulanması mümkün olmayan bir projedir” şeklinde konuştu.

Yalova Altinova Belediye Baskan Aday Chp Proje Aciklama Basin (3)

“Altın projem kadınlar için bir tekstil atölyesi”

Kadın olarak seçildiği taktirde bunun gururunu yaşayacağını vurgulayan Fazlaca, “Omuzlarımda büyük bir sorumluluk olacak. Belediyeyi iyi yönetmenin yanında kadınların da varlığının hissettirilmesi noktasında ben burada kendimi göstermekle mükellefim. İyi olmak mecburiyetindeyim. Daha sonraki nesillerdeki genç kızların siyasette var olabilmeleri için hangi partiden olursa olsun bu dönemde yer alması mecburidir. Gelecek nesillerdeki kız çocuklarının buralarda olabilmesi için bizim gibi kadınların yerel yönetimlerde ve ya herhangi bir mülki amirliklerde temsil edilmesiyle olacak. Sadece bir belediye başkanı olmayacağım, aynı zamanda kadınları ön plana çıkarabilecek bir sorumluluğu da taşımış olacağım” ifadelerini kullandı. Gençlerin sosyal alanları olmadığı için kahvelerde zaman geçirdiklerini gördüğünü ve buna üzüldüğünü belirten Fazlaca, “Eğitimli gençlerimiz iş bulamadığı için evlerde, günümüzün şartlarında madde bağımlılığına doğru yönelme var. Dolayısıyla gençlerimizi sadece eğitimle donatamayız. Onları mutlaka sporla, sanatla ve müzikle tanıştırmamız lazım. Burada gençlerimiz için öncelikle bir gençlik festivali yapmak istiyorum. Hersek ve Bayraktepe’de kamp alanları kurup, kamp kültürü ile tanıştırmak istiyorum. Gençleri çevre illere götürerek orada kaynaşmalarını ve oradaki imece usulüyle tanıştırmak istiyorum. Burada çok güzel bir sahilimiz ve denizimiz var ama su sporuyla tanışmamış binlerce gencimiz var. Bunları kano, yelken kulübü gibi su sporlarıyla tanıştırmak istiyorum. Altınova’da sadece futbol ve güreş ile kısıtlı bir spor anlayışı olmuş. Gerek jimnastik olsun, gerek yakın dövüş sporları olsun… Özellikle kız çocuklarımızın yakın dövüş sporlarıyla mutlaka tanışması lazım. Günümüz atmosferinde bunlar ihtiyaç haline geldi. Bunlar zaman ve maddiyata bakıyor. İşte bu noktada belediyecilik anlayışımızla siz gençlere ve çocuklara faydalı olabilişiniz” dedi.  Kadınların istihdamına yönelik bir altın projesi olduğunu açıklayan Fazlaca, “Biliyorsunuz sanayi bölgesinde iş kıyafetleri yoğun talep görüyor ve sürekli sirkülasyonu olan bir sektör. Burada ataerkil ailelere sahibiz. Bu hanımlar gerek çocuklarınızdan, gerek hastalıklarından gerekse eşlerinden izin alamadığı için İş hayatına sevk edilemiyor. Evde atıl durumda olan bir kadın nüfusu var ve bunlar gerçekten çalışmak istiyorlar. Sadece kadınların çalışabileceği bir tekstil atölyesi, çalışamayanların ise en azından çocukların harçlıklarını çıkarabilecekleri bir evde iş imkanı yaratmak istiyorum. Benim altın projem Altınova’daki kadınlara yönelik bir istihdam projesidir” şeklinde konuştu.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel