Altınova, Sakarya Deplasmanında Galibiyet Arayacak Altınova, Sakarya Deplasmanında Galibiyet Arayacak

Büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne olan Şirketler Kupası 2024’ün finalistleri belli oldu.
6 Şubat Salı günü start alan Winner Sport’un organize ettiği futbol şölenin de Yalova Ro-Ro Port-Beşiktaş Tersanesi dev finalde kozlarını paylaşacak.
Kaptan Halı Saha Tesislerinin ev sahipliği yaptığı turnuvanın yarı finalinde sürpriz bir konuk vardı. CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel ve belediye meclis üyeleri takımlara final yolunda başarılar diledi.  Gürel, Yalova Ro-Ro Port ile Ece Marin arasında oynanan karşılaşmanın başlama vuruşunu da yaparak futboldaki hünerlerini de sergiledi. 
Yalova Winner Sport Sirketler Kupa Tersane Final (4)Final biletini ilk kapan Ro-Ro
Şirketler Kupası 2024’ün ilk yarı final maçında Yalova Ro-Ro Port ile Ece Marin kozlarını paylaştı. Her iki takım taraftarının da yoğun ilgi gösterdiği mücadelenin 9. Dakikasında Emre Aksu’nun enfes golüyle konuk ekip 1-0 öne geçti. Bu gole ev sahibi ekip çabuk reaksiyon verirken Oğuz Akyıl füzesiyle topu ağlarla buluşturup ilk yarı skorunu 1-1 olarak tayin etti. 
İkinci yarı kontrolü başladı. Yalova Ro-Ro Port’un yıldızı Rıza Burak Kahriman 32. Dakikada attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. 
Yalova Winner Sport Sirketler Kupa Tersane Final (4)43. dakikada ise Ece Marin’de Kerim Kerbela yerde kaldı. Pozisyonun devamında topu oyuna hızlı sokan ev sahibi ekip Rıza’yla üçüncü golünü buldu. Golün “Var” incelemesi esnasında saha içi bir anda karıştı. Yaşanan olayların ardından Ece Marin’de 7 oyuncu kırmızı kart görürken maçı Yalova Ro-Ro Port 2-1 kazanıp finale yükseldi.
Yalova Winner Sport Sirketler Kupa Tersane Final (3)“Geçen Kupanın Şampiyonu Beşiktaş Finalde”
Günün ikinci yarı final maçında müzesinde üç kupayı barındıran Mariner Mühendislik ile geçen kupanın şampiyonu Beşiktaş Tersanesi kozlarını paylaştı. Maça çok iyi başlayan Siyah Beyazlılar Rıza Altıntaş ve Yusuf Argün’ün golleriyle bir anda 2-0 öne geçti. İlk yarının bitimine saniyeler kala Mariner kalecisi Enes Yılmaz’ın büyük hatası sonrasında top bir kez daha ağlarla buluştu. Son şampiyon devreye 3-0 önde girdi. İkinci yarıyı da domine eden Beşiktaş Tersanesi maçı 5-0 kazanıp ikinci finalist oldu.
Yalova Winner Sport Sirketler Kupa Tersane Final (6)Yalova Ro-Ro Port’la Beşiktaş Tersanesi takımlarının karşılaşacağı Şirketler Kupası 2024’ün final maçı ise 8 Mart Cuma Günü Kaptan Halı Saha Tesislerinde 20:15’te başlayacak. Bu maçın ardından organizasyon kupa töreniyle son bulacak. 

Editör: Arda Yavuz