Organizasyona AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Namık Öz’ün yanı sıra Yalova Valisi Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul’un yanı sıra protokol üyeleri ve spor kulüp temsilcileri katıldı.

“Amatör sporlarda Yalova’yı çok daha iyi bir noktaya sizlerin de destekleriyle birlikte taşıyacağız”

Türkiye’de ve Yalova’da tesislerin iyileştirilmesi ve geliştirmesi adına önemli hamlelerin yapıldığına vurgu yapan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, ”Önümüzde ki dönemde bunları artırarak çalışmalarımızı daha üst noktaya taşıyacağız. Amatör spor kulüplerimiz bizim açımızdan ayrı bir öneme ve değere sahip. Sporu tabana yayma stratejimizin en değerli partnerleri olarak sizleri görüyoruz. Köylerimizde, mahallelerimizde sadece sportif faaliyetlerde değil milli manevi duygularımızın gençlerimize aşılanması konusunda da çok önemli bir vazifeyi icra ettiğinizin farkındayız ve sürekli bu gidişte sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Bugün nakdi yardım töreninde beraberiz, birkaç sefer bu töreni birlikte gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da yine en düşük şekilde maddi olarak da yanınızda bakanlık olarak yerel yönetimler olarak, olmaya devam edeceğiz. Amatör sporlarda Yalova’yı çok daha iyi bir noktaya sizlerin de destekleriyle birlikte taşıyacağız” dedi.

“Destekler branş ve kulüplerin başarı düzeylerine göre belirlendi”

 Bakanlığın her yıl düzenli olarak spor kulüplerine destek verdiğine vurgu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, “Bugün de tüm illerimizde eş zamanlı olarak destek programı gerçekleştirmekteyiz. Bu destek miktarları, kulüplerin branş sayılarına, kulüplerin başarı düzeylerine göre belirlendi. Bu miktarlar kulüplerimizin hesaplarına aktarılmıştır. Kulüplerimizi sadece tek branş da değil birçok branşta faaliyet göstermesini spor adına çok önem arz etmektedir. Bizler İl Müdürlüğü, bakanlığımız olarak tüm imkanlarımızla kulüplerimize her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ASKF Başkanı Tamer Erbul ise amatör spora hizmet eden kişilerin zor şartlar altında çaba gösterdiğini dile getiren Erbul, bu konuda destek olan devlete teşekkür etti.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Gençlik ve Spor Yardım18Gençlik ve Spor Yardım16Gençlik ve Spor Yardım17Gençlik ve Spor Yardım15Gençlik ve Spor Yardım13Gençlik ve Spor Yardım14Gençlik ve Spor Yardım10Gençlik ve Spor Yardım11Gençlik ve Spor Yardım12Gençlik ve Spor Yardım8Gençlik ve Spor Yardım9Gençlik ve Spor Yardım4Gençlik ve Spor Yardım6Gençlik ve Spor Yardım7Gençlik ve Spor Yardım2Gençlik ve Spor Yardım3

Editör: Rümeysa Şahin