Türkiye Sakatlar Konfederasyonunda yaklaşan genel kurul öncesi kulisler oldukça hareketli. 2018 yılının Nisan ayında gerçekleşecek olağan genel kurul öncesi engelli camiası adına Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonunda Yalovalı bir ismin adı başkanlık için geçmeye başladı.
Engelli camiası adına faaliyet gösteren en üst düzey sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonunda yaklaşan seçim öncesi mevcut yönetimde başkan yardımcılığı görevini yürüten ve Yalova’yı engelli camiası adına yıllardır ulusal düzeyde temsil eden Murat Arslanhan’ın adının başkanlık için dile getirilmeye başlandığı öğrenildi. Halen Türkiye Sakatlar Konfederasyonunda başkan yardımcılığı görevinin yanısıra Türkiye Spastik Engellier Federasyonunda da başkanlık görevini sürdüren Yalova’yı ulusal düzeyde engelli camiası adına yıllardır temsil eden Murat Arslanhan tarafından bu görev için henüz resmi bir açıklaması da olmadı.
Bünyesinde Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu ve Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu bulunan Türkiye Sakatlar Konfederasyonunda yaklaşan olağan genel kurul öncesi delegelerin ön plana çıkardığı ve başkanlık koltuğunda görmek istediği Murat Arslanhan’ın ise başkanlık için resmen aday olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Editör: TE Bilişim