Bu sene 5.si düzenlenecek Kivi Festivali'nin tüm hazırlıkları tamamlandı. Festivalin tanıtımı ise Subaşı Beldesinde ki Mehmet Tunalı Tesislerinde gerçekleştirildi.
28 Ekim 2017 Pazar günü Subaşı beldesinde gerçekleştirilecek olan 5. Kivi Festivali için geri sayım başlandı. Hazırlıkları tamamlanan festival düzenlenen basın toplantısında da tanıtıldı. Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Yalova Kivi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı'nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda söz alan Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Bu yıl Kivi Festivalini çok daha profesyonel olarak düzenleyeceğiz. Amacımız Kivi'yi ve beldemizi daha kapsamlı bir şekilde tanıtabilmek. Yalova sadece Subaşı beldesinin değil, Yalova'nın değeridir. Zira Kivi her yerde Yalova Kivisi olarak tanınıyor. Bizde Kivi Festivalimizi bu anlamda ilimizin, Kivi ve beldemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak adına düzenliyoruz. Bu yıl festival kapsamında konserde düzenlenecek. Konsere Ferda Anıl Yarkın ile Eda-Metin Özülkü de katılacak. Ayrıca festivalimize Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'nu da davet ettik. Ancak kendisi Bursa'da ki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılacak. Eğer yetişebilirse programa katılacak.
Yalova Kivi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı ise, "Festivalin en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yılda festival alanında stantlar yer alacak. Yani festival, fuar havasında geçecek. Stantlarda sektörel firmalar kendilerini tanıtacak" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim