Yalova Belediyesi’nin Gökçe Barajından Altınova’ya temiz içme suyu götürme projesi kapsamında başlatılan su boruları döşeme faaliyetleri sebebiyle Hacımehmet Köyü yerleşim alanlarında yollarda çökmeler ve evlerde çatlaklar oluştuğu mahalle sakinleri tarafından iddia edildi. Mahalle halkı, huzursuz olduklarını ve yaptıkları şikâyetlere rağmen yapılan işlemin takibinin yapılmadığını söyledi. Mahalle sakini Abdullah Aydın, yaşanan sıkıntılar ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu.

“Her şey yapılacak deniyor ama hiçbir şey yapılmıyor”

Abdullah Aydın, “Gökçe Barajından beri borular döşeniyor. Yapılan çalışmalar köy dışında başladığı ve fazla yerleşim alanları olmadığı için yollarda çökmeler olmasına rağmen fazla zarar ve ziyan olmadı ama çalışmalar bizim mahallemize geldiği zaman yıkımlar olmaya başladı ve toprak çökmeye başladı. Boru döşeme faaliyetleri evlerimize yakın olduğu için tehlike altındayız. Eşimiz, çocuklarımız ve biz huzursuz oluyoruz ve rahatsızız. Çalışmalar sebebiyle hatlarımız kesildi, internetimiz yok. Çocuklarımız derslerini yapamıyor. Yaşadığımız sorundan kaynaklı olarak şikâyetçi olduk. Belediye Başkanı da buraya geldi. Her şey yapılacak deniyor ama hiçbir şey yapılmıyor. Sağlam iş yapılmasını istiyoruz. Mühendislerin ve bilirkişinin buraya gelip ilgilenmesini istiyoruz. Biz bu mağduriyeti kime anlatacağız? Ne muhtar duruyor başımızda ne de işçilerin patronları duruyor. Yollarda göçmeler yaşanıyor, evlerimiz de yollara çok yakın olduğu için tehlike altındayız. Eğer zamanında müdahale edilemezse evlerimiz zarar görecek. Çalışmalar kontrolsüz yapılıyor. Zemin etüdü yapılmadı.  Mahalle sakinleri olarak bu durumdan şikâyetçiyiz ve sesimizin duyulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizim istediğimiz, bir işin prosedürü neyse o şekilde yapılması”

Diğer bir mahalle sakini “ Benim evim de burada ve yola çok yakın, hiçbir önlem almıyorlar. Örnek veriyorum; 2 metre kazıyorlarsa 2 metre bir taraftan, 2 metre bir taraftan yolda çökme yapıyor.  Önlem alınmasını istiyoruz. Kazıklı bir sistem olabilir, bu işin prosedürü neyse o şekilde yapılmalı. Boru geçen bir yol çok dar, eğer oradan bir oynama olursa, evler yollara çok yakın ve köy evi olduğu için yıkılma olasılığı yüzde yüz. Biz konuda 2 gündür bağırıyoruz. Belediye Başkanı toplanıp buraya gelecekti. Bize “ben yarına kadar buradayım ve bu kepçe burada çalışmayacak, ufak kepçe çalışacak ve önlemimim alacağım. Ben bütün ekibimle beraber buraya geleceğim” dedi. Ama bakıyoruz ki ne gelen var ne de giden! İşçi arkadaşlarımızın hiçbir günahı yok. Onlar bildiği gibi çalışmaya devam ediyorlar. Normalde şu an çalışan kepçeden daha küçük bir kepçenin çalışması, kazık ve tünel sisteminin yapılıp borunun öyle geçmesi lazım. Dediğim gibi iki metre kazıyor, 2 metre sağdan ve 2 metre soldan yol yıkılıyor. Evler ile yol arasında zaten mesafe yok. Evlerin arkasında karasu dediğimiz su var ve evlerin altından su geçiyor. Evler oynama yaptıktan sonra ben derdimi kime anlatacağım? Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Muhabir : Duygu Saral

Kameraman : Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin