Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde geçtiğimiz haftalarda bir kısmı trafiğe kapatılan yolda çökme devam ediyor, çöküntülerde büyümeler gözle görülür şekilde artıyor.Geçtiğimiz yıl Çiftlikköy’deki eski yerinden taşınıp yeni hizmet yerine geçen Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapım aşaması sırasında Yalova kamuoyunda Hastane’nin bölgesi ve zemini ile ilgili farklı görüşler bildirilmiş ve bu tartışmaların ışığında Hastane, Yalovalıların hizmetine girmişti. Geçtiğimiz hafta içerisinde Hastane’nin olduğu bölgeden korkutucu görüntüler meydana gelmiş, yol kenarındaki kaldırımlarda ve yol üzerinde çöküntüler ortaya çıkmış ve olayın meydana gelmesinden sonra yetkililer acilen önlem alarak çöküntülerin olduğu güzergahı trafiğe kapatmıştı. Geçen zamanın ardından çöküntülerin ve yarıkların olduğu yoldan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Yalova Gazetesi, sorunlu bölgeye tekrar gitti ve çöküntünün olduğu yerlerde büyüme, genişleme olduğunu gözlemledi. 
Geçtiğimiz haftalarda, hastane yolunda ortaya çıkan olumsuz durumun ardından yetkililer inceleme başlatmıştı, Yapılan incelemeler ve süreç hakkında gazetemize bilgi veren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Durum ortaya çıktıktan sonra gerekli önlemleri alarak yolu trafiğe kapattık. Gerekli incelemeleri yapıyoruz, akademisyenlerden ve ilgili meslek odalarından da uzman görüşler alıyoruz. Süreci tamamlıyoruz ve incelemeler bitmek üzere, konuyla ilgili kamu kurumlarıyla da görüşmelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın beklediği açıklamayı da yakında gerçekleştireceğiz ve siz değerli basın mensuplarını da davet edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
Yalova Egitim Arastirma Hastane Haber Gazete Yol (2)Son Durum! Felaket gittikçe büyüyor!
Son durumu gözler önüne alındığında, yetkililerin çalışmalara ne zaman başlayacağı, neredeyse bir insan boyuna ulaşmış yolda ki çöküntü insanlar arasında korkulu rüyaya döner vaziyete geldi. Hasta Kabulüne hala devam eden hastanenin riski her geçen büyürken, insanlar hastaneye gittiklerinde bu korkunç manzarayla karşı karşıya kalıyor. 

Haber: Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz