Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Burulaş Havacılık A.Ş'yi ziyaret ederek Deniz Uçağı ve Heltaksi uygulamaları hakkında bilgiler alan Yalova Belediye Meclisi Ulaştırma Komisyonu üyeleri raporlarını meclise sundu. Meclis raporunu komisyon başkanı Fahrettin Yıldız okudu. Deniz Uçağı konusunda Yalova'nın gerekli coğrafik şartları taşımadığını ancak Helitaksi'nin Yalova'ya kazandırılabileceğini dile getiren Yıldız bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesinden de kendilerine teklif yapıldığını dile getirdi. Teklife göre yapılacak bir protokolle Bursa Büyükşehir Belediyesi Burulaş Havacılık A.Ş Yalova'ya sefer noktası koyacak. Konu belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. CHP'li Kadir Ofluoğlu ve DP'li Halit Güleç konunun daha detaylı araştırılması ve ondan sonra karar verilmesi gerektiğini savunurken AKP'li üyeler Kasım Avara ve Hikmet Yavuz ise bu teklifin kaçırılmaması ve Helitaksinin Yalova'ya bir marka değer katacağını dile getirdiler. Ardından yapılan oylamada DP ve CHP'li üyelerin hayır oylarına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yalova Belediyesi arasında protokol görüşmeleri yapılması için riyasete oy çokluğu ile yetki verildi.

Meclis Havale Geçirdi

2013 yılının son toplantısının ilk oturumunda meclis kelimenin tam anlamıyla havale geçirdi. Yalova Revizyon İmar Plan değişikliğine gelen 40 itiraz tek tek okunarak komisyonlara havale edildi. Yaklaşık yarım saat süren havalelerin 21 tanesi ise tek kalemde komisyona havale edildi.

Evlilik Dosyası Bedava

Yalova Belediye Meclisi Evlenmek isteyenlere hazırlanan evlilik dosyası için aldığı 48 TL'lik ücreti iptal etti. Bu konuda yasanın amir hükmünün bulunduğuna değinen Yalova Belediye Meclisi 1'nci Başkan Vekili Adem Gülsün bu ücretin iptalini istedi. Bunun üzerine yapılan oylamada Belediye Meclisi oy birliği ile Evlenme Dosyası ücretini iptal etti. Oylama sonrasında, Yalova Belediye Meclisi 1'nci Başkan Vekili Adem Gülsün'ün, "Artık evlenmekte bedava" sözleri ise meclis üyelerinin kahkahalarına neden oldu.

Sokak İsimleri Netleşti

Mecliste bazı sokak ve caddelere de isim verildi. Karar gereği Polat Çıkmaz Sokak’a, Polat Sokak, 102 Numaralı Sokak’a Karacaoğlan Sokak, İskender Sokak 2 Çıkmazı’na İskender Sokak, Cevher Sokak’a Cevher Caddesi, 84 Numaralı Sokak’a Karşıyaka Sokak, Martı Sokak’a Sercan Yazar, Dere Mahallesi ve Adnan Menderes Mahallesini birbirine bağlayan köprüye ise ilk Yalova Belediye Başkanı Yakup Acar’ın ismi verildi.

Editör: TE Bilişim