İsrail ordusu 157 gündür Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlediği 7 saldırıda 67 kişinin hayatını kaybettiği, 106 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (8)Açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 112’ye, yaralı sayısının ise 72 bin 760’a yükseldiği belirtildi. İsrail’in engellemeleri nedeniyle yardım tırlarının kısıtlı olarak giriş yaptığı Gazze Şeridi’nde açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 25’e yükseldi.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (6)

Guterres: "Ramazan başlamış olmasına rağmen Gazze'de ölümler, bombalamalar ve kan akmaya devam ediyor” 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Ramazan başlamış olmasına rağmen Gazze'de ölümler, bombalamalar ve kan akmaya devam ediyor” dedi.  

İsrail’in Ramazan ayının başlamasına rağmen Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, "Ramazan başlamış olmasına rağmen Gazze'de ölümler, bombalamalar ve kan akmaya devam ediyor. Bugün en güçlü çağrım, silahları susturarak ve hayat kurtarıcı yardımların gereken hızda ve büyüklükte ulaştırılmasını sağlamak için tüm engelleri ortadan kaldırarak Ramazan ruhunu onurlandırmaktır" dedi.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (7)Esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunan Guterres, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının altıncı ayına girdiğine dikkat çekti. Gazze’de ateşkes çağrısını yineleyen Guterres, ABD’nin New York kentindeki BM Genel Merkezi’ni ziyaret eden ailelerin de aynı çağrıda bulunduğunu vurgulayarak, "Bu aile üyelerinden birinin dediği gibi, 'Biz buraya taziye için gelmedik. Özür dilemek için de burada değiliz. Acil eylem için buradayız” dedi.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (3)

Mescid-i Aksa'da Ramazanın İlk Gününde Teravih Namazı 35 Bin Kişiyle Kılındı  

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazanın birinci gününde teravih namazı için 35 bin Müslüman saf tuttu.
Ramazanın ilk gününde Müslümanlar, Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya akın etti. Kudüs İslami Vakıflar Dairesi'ne göre İsrail güçlerinin kısıtlamalarına rağmen Mescid-i Aksa'da 35 bin kişi yatsı ve teravih namazlarını kıldı. Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin 5 aydır Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlamalar getirdiğini, gençlerin ise girişinin engellendiğini aktardı.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (5)İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya açılan kapılardan birinde Filistinli bir adamı darp edip gözaltına aldığı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: "Tüm Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya davet ediyorum”  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mısır ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliğinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Kalkınma için Ailelerin Güçlendirilmesi: Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Konusundaki En İyi Uygulamalar" başlıklı yan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Tüm Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya davet ediyorum" dedi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Bakan Goktas Istail Protesto Birlesmis Millet (3)Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu Toplantıları için geldiği ABD’de temaslarına devam ediyor. Bakan Göktaş, BM Genel Merkezi'nde Mısır ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliğinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Kalkınma için Ailelerin Güçlendirilmesi: Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Konusundaki En İyi Uygulamalar" başlıklı yan etkinliğe katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Göktaş, "Tüm Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya davet ediyorum. Başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok yerinde yıkıcı krizler ve çatışmalarla karşı karşıya kalırken, kadın-erkek eşitliğini sağlamanın her zamankinden daha önemli olduğunu vurgulamak isterim" dedi.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (9)Dünya barışının sağlanması için kadınların ve kız çocuklarının haklarının korunmasının şart olduğunu belirten Göktaş, gelecek nesillere daha güvenli, daha müreffeh ve daha adil bir dünya bırakmanın tek yolunun onları hayatın her alanında güçlendirmekten geçtiğini belirtti. Bakanlık olarak İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği gibi uluslararası platformlarda kadın politikalarının belirlenmesi ve uygulanması sürecine aktif olarak katıldıklarını dile getiren Göktaş, "Dönem başkanlığımız döneminde İslam İşbirliği Teşkilatı ile işbirliği içinde aile ve sosyal hizmetlerden sorumlu Bakanlık olarak önemli girişimlere ev sahipliği yaptık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde Kadın Danışma Konseyi'ni kurduk. Geçmişte bizzat görev yaptığım bu yapı içerisinde İslam ülkelerinde kadının rolü ve aile içi dinamikler konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. İslam İşbirliği Teşkilatı Kadının İlerlemesi Eylem Planı (OPAAW) ve Kadın Konseyi'nin faaliyetlerine ilişkin kararları kabul ettik. 2017 ve 2019 yıllarında Bakanlığımızın koordinasyonu ve ev sahipliğinde İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi'nin katkıları ve katılımıyla 'Genç Müslüman Kadınlar için Liderlik' programını yürüttük. OPAAW kapsamındaki ilk Ulusal İlerleme Raporumuzu 2020 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı Sekretaryasına sunduk” dedi.

Israil Filistin Can Kaybi Ramazan (2)

Editör: Uğur TEZCAN