Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez, gazi ve şehit yakınlarının isimlerini kullanarak yardım toplayanlara karşı kamuoyunu dikkatli olmaya davet ettiklerini söyledi. “Maneviyatımızı kullanarak haksız kazanç elde etmeye çalışanlara itibar etmeyin” diyen Başkan Ürkmez, “Ulvi değerlerimizi hep ön planda tutarak istismarcılık yapan menfaat düşkünleri ile bizlerin mücadelesi sürüyor. Halkımız da bu konuda duyarlı olsun” dedi.

“Bizler dilenci değiliz”

Başkan Ürkmez, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Gittikçe artan birçok istismarcı kişilerin PTT şubelerinde sadaka kutuları, Büyükşehir Belediye Sınırları içinde eski elbise kutuları olmak üzere, işadamları aranarak şehit ve gazi çocuklarına burs verileceği söylenerek para karşılığı hediye kutuları gönderilerek, şehit ve gazilerin adını kullanarak dergi, gazete, mecmua gönderilerek abonelik yapılmaya çalışılmakta, şehidin kanına ekmek doğrayarak kermes, kampanya, etkinlik düzenlenmektedirler. Böylesi çıkar peşinde koşan dernek, vakıf ve kişilerin yaptıkları şehit ailelerimizi ve gazilerimizi rencide etmekte, onurlu duruşlarını zedelemektedir. Bizler dilenci değiliz. İstemekten daha çok vatanına, milletine, bayrağına, canını bedenini, kanını ve uzvunu vermiş bundan sonrada nasıl bir katkı yapabiliriz, devletimize nasıl faydalı olabiliriz diye düşünenleriz. Milletimizden istirhamımızdır. Maneviyatımızı ve hassasiyetimizi kullanarak haksız kazanç peşinde koşan, bu ve buna benzer kişi, kurum, kuruluşlara itibar etmeyin. Unutmayalım ki; şehit aileleri ve gazilerimizin para karşılığı satılan, abone yapılan, dergi, mecmua, gazete vb. yazılı bir ürünü, yine para için göndermiş olduğu hediye paketi vs yoktur. İşyerlerine sadaka kutuları koyarak para toplanmaz. Eski elbiselerinizi toplayıp satarak para elde etmez. Bunu yapanlarda şehit ve gaziyi temsil etmez edemez.”

Cumhurbaşkanının sözlerini hatırlattı

Başkan Ürkmez, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini de hatırlattı. Ürkmez, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz 2018 de Külliyede yapmış olduğu konuşmasında ‘Şehit yakınları ve gaziler bana kardeşim mesafesindedir, onlara yapılan yanlışı şahsıma yapılmış sayarım, Ancak onlarda kendilerine yakışan duruşu, metaneti, onuru göstermelidirler’ diyerek şehit ve gazi ailelerine hassasiyetini göstermiştir. Bizlere düşen görevde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yakışan dik duruşumuzla, onurumuzla, gururumuzla, inandığımız kutsal değerlerimizle göstermektir. Ulvi değerlerimizi hep ön planda tutarak bu istismarcı menfaat düşkünleri ile bizlerinde mücadeleleri sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim