Hikmet Yavuz’un Şiir Kitabı Okuyucularla Buluştu Hikmet Yavuz’un Şiir Kitabı Okuyucularla Buluştu

Etkinliğe, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ile Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin de katıldı. Atçı ve Laçin, böyle anlamlı projelere destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, hastaların sanat yoluyla topluma kazandırılmasının önemine değindiler. Süreyya Sepin’in öncülüğünde gerçekleştirilen ebru çalışmaları, hastaların yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağladı. Engelsiz Kafe'de düzenlenen sergide yer alan eserler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Sergiyi gezen sanatseverler, hastaların azmi ve sanata olan ilgisi karşısında hayranlıklarını dile getirdi.

Yalova Kadikoy Ozel Bakim Merkezi Ebru Haber Sanat Calisma (5)Yalova Kadıköy Özel Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Zekeriya Önen açıklamasında, “Kadıköy Bakım Merkezi, zihinsel engelli hastalarımızın olduğu bir bakım merkezi. Hastalarımızın yıl içerisinde yapmış oldukları ebru çalışmalarının sergisidir bu. Hastalarımızın aslında istediklerinde neler yapabileceklerini, mevcut durumun onlara bir engel olmadığını ve sevginin aslında iyileştirici gücünün olduğunu ispatladığımız bir sergi oldu. Gelen bütün misafirlerimize de bunu göstereceğimiz bir sergi olacaktır. Hastalarımızın birebir yapmış olduğu, kendilerinin iştirak ettiği bir çalışma oldu. 48 hastamız var. 48 hastamızın tabii ki de rehabilitasyonu açısından bunu önemsiyoruz” diye konuştu.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Yalova Kadikoy Ozel Bakim Merkezi Ebru Haber Sanat Calisma (4)Yalova Kadikoy Ozel Bakim Merkezi Ebru Haber Sanat Calisma (3)Yalova Kadikoy Ozel Bakim Merkezi Ebru Haber Sanat Calisma (2)

Editör: Arda Yavuz