KISA KISA programına ekonomisi hakkında görüşlerini ifade eden Yalova CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, Maliye Bakanına çarşıya pazara inmesi yönünde öneride bulundu. Maliye Bakanı’nın koyun etinin daha ucuz olduğu açıklamasından sonra, ülkenin ekonomisi hakkında yorum getiren Yalova CHP İl Başkanı Muttalip Tunç, KISA KISA programında, benim anladığım kadarıyla ya da bildiğim kadarıyla kör gözleri, yani şu anda bazı şeyleri görmüyor, hatta soğan ve patates fiyatından haberi yok ki bu tür konuşmaları yapıyor, gibi açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanının koyun etinin daha ucuz olduğunu öne sürmesi bağlamında ülke ekonomisi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Çınarlı Hıyaban’a Bahar Geldi Çınarlı Hıyaban’a Bahar Geldi

Muttalip TUNÇ : Evet, maliye bakanımız biliyorsunuz her zaman söylediği şeyler esprili şekilde, herhalde burada da espri yaptı herhâlde öyle tahmin ediyorum çünkü gözleri parlak olan Sayın Maliye Bakanımız herhâlde benim anladığım kadarıyla ya da bildiğim kadarıyla kör gözleri, yani şu anda bazı şeyleri görmüyor, neleri görmüyor? Fiyatları görmüyor, yani işte pazarda, çarşıda et fiyatının haberinden yok herhâlde. Et, süt, tereyağı fiyatından haberi yok. Hatta hatta soğan ve patates fiyatından haberi yok ki bu tür konuşmaları yapıyor, insanların nasıl geçindiğini bilmiyor. Çıksınlar biraz çarşı, pazar gezsinler, insanlara sorsunlar. Ne yaptıklarını nasıl geçindiklerini öğrensinler biraz. Geçinebiliyor mu daha doğrusu onu öğrensinler. Bunu söylemek çok kolay da bunu geçinenlere sormak veya nasıl yaşadıklarını anlamak veya öğrenmek veya yaşadıklarını anlamak biraz daha güç herhâlde bu insanlar için dolayısıyla lütfen onları yapsınlar biraz. Koyun fiyatını bıraksın, çarşı pazarı gezsin biraz insanların nasıl yaşadıklarına baksın Maliye Bakanı.

HABER – DUYGU SARAL

Editör: Rümeysa Şahin